r
Nosalty Logó

Stollwerck szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Stollwerck szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 700 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    384.9 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5330.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1910 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1090.9 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 8374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból puha tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon.
  2. 4 lapot sütünk belőle. (Tepsi hátlapján vagy sütőlapon.)
  3. A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük az többi tejet is, és állandóan kevergetve sima krémet főzünk belőle.
  4. Amíg a krém hűl, gyakran megkeverjük, hogy csomómentes maradjon.
  5. Közben 3 dl tejjel felfőzünk 1 cs vaníliás pudingport. Ezt összekeverjük a lisztes krémmel.
  6. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk.
  7. A krémet 3 részre osztjuk, és megtöltjük vele a tésztalapokat.
  8. A legfelső lapot csokimázzal vonjuk be. (Gőz fölött állandóan kevergetjük az apró darabokra tördelt tortabevonót 2-3 ek étolajjal. Vigyázzunk, hogy ne érjen bele a forró vízbe a tál vagy tányér, amiben a csokit olvasztjuk!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 33799
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Mielőtt a krémet rákenjük, átkenhetjük a tésztalapokat egy kevés rumos vagy rumaromás tejjel. Így még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővéremtől kaptam ezt a receptet. Igazi puha krémes sütemény, névnapra, születésnapra gyakran készítjük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...