r
Nosalty Logó

Stollen kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Stollen kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3033 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3033 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 270 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, leöntjük a narancs levével és a rummal, egy órát állni hagyjuk.
  2. A tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá a 20 g cukrot és az élesztőt, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit felfusson.
  3. A lisztet, a fahéjat, a szegfűborsot, a szegfűszeget és a sót keverjük össze egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a felfuttatott tejet, a puha vajat és a tojásokat, majd jól dolgozzuk össze.
  4. Kelesszük a duplájára egy óra alatt.
  5. Vágjuk durvára a pisztáciát és a mandulát, a gyümölcsökből kicsit csavarjuk ki a levet, és adjuk a megkelt tésztához. Gyúrjuk át jól, hogy mindenhova kerüljenek a tésztában.
  6. Tegyük a tésztát lisztezett munkafelületre, gyúrjuk át, nyújtsuk téglalap alakúra és hagyjuk letakarva még 20 percet pihenni. Ha letelt, tegyük magunk elé úgy, hogy a rövidebb oldala legyen felénk a munkalapon.
  7. A sodrófát tegyük hosszában középre, majd finoman lapogassuk el kicsit a felét, úgy, hogy egy hullámot kapjunk. Hajtsuk vissza a vastagabbon hagyott részén, hogy megkapjuk a klasszikus, tarajos stollen formát.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, míg szép piros lesz a teteje. ha kész, kivesszük, és hűlni hagyjuk kb. 15 percig.

A szóráshoz

  1. A meleg vizet elkeverjük a cukorral, míg fel nem olvad. Átkenjük vele a kalácsunkat, majd vastagon megszórjuk a porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5205
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 03.

Ajánló

Bármilyen más kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt és magot is használhatunk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Híres német karácsonyi kalács, tele minden földi jóval.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...