r
Nosalty Logó

Sport szeletes süti eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sport szeletes süti eperrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 1195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 4770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    320.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7155.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2463 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 4770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, egyenként a tojássárgáját, és folyamatosan keverjük a habverővel, lassú fokozaton.
  3. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Egy kiolajozott tepsibe rakunk sütőpapírt, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
  6. A krémhez a pudingot kevés tejben, cukorral, csomómentesre keverjük el. A maradék tejet lábasba öntjük, beletesszük a fél margarint, a feldarabolt csokoládét, a pudingot, és sűrű krémmé főzzük.
  7. A piskótát megtöltjük a krémmel.
  8. A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét, a fél margarint, és gázon összefőzzük. Majd teljesen kihűtjük.
  9. A tejszínhabot 2 dl tejben a habfixszel együtt kemény habbá verjük, a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól összekeverjük, és bevonjuk vele a süteményt.
  10. A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, megtöltjük tejszínhabbal, és visszatesszük a kalapját. A szemét fogpiszkálóval csináljuk úgy, hogy belemártjuk a kakaóba, és pöttyöt teszünk a tejszínhabra.
  11. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6718
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom nagy kedvence ez a sütemény, kicsit átgondolva készítettem el, nagyon finomra sikerült.

Hozzávalók

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek