r
Nosalty Logó

Spenótos-túrós rétes feta sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Spenótos-túrós rétes feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3393 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7443 micro
Összesen 529 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13638 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    6084 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    1774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    855 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44659 micro
Összesen 3167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1036 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot előkészítjük: ha mélyhűtött, akkor hagyjuk kiengedni, majd utána alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. Ha friss spenótunk van, akkor kevés olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd ha kihűlt, ugyanúgy kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
  2. Az így előkészített spenótot összekeverjük a kissé áttört túróval a 3 tojássárgájával és 3 dl tejföllel. (1 dl tejfölt félrerakunk a réteslapok megkenéséhez!), majd a feta sajtot is beledolgozzuk, kis darabkákra morzsolva, vágva. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítsük a spenótos masszát.
  3. A megmaradt fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a spenótos töltelékbe. A maradék 1 dl tejfölt kevés sóval ízesíthetjük, majd kikeverjük az olajjal, ezzel kenjük meg a réteslapokat.
  4. Amíg a sütőt előmelegítjük, a rétest a tepsibe rétegezzük. A réteslapokat alaposan megkenve a tejfölös olívaolajjal egymásra helyezzük, majd ha elfogyott a 2/3-a a lapoknak, akkor a spenótos tölteléket rásimítjuk, és a tetejére jön a megkent lapok 1/3-a. A tetejét is jól átkenjük és villával megszurkáljuk.
  5. Sütőbe tesszük, és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Hidegen és melegen is egyaránt tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1094
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-túrós rétes feta sajttal
giuliettalupa 82 recept

A rétes nem csak édesen finom, erre példa ez a sós változat, ami egyszerűen és gyorsan összeállítható és nagyon kiadós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...