r
Nosalty Logó

Spenótos- szalonnás lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Spenótos- szalonnás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1797.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7328 micro
Összesen 782 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10787.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2816 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1980 mg
  • Nátrium
    5206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1849 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1360 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43968 micro
Összesen 4688 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon a kockákra vágott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat, kicsit még sütjük majd rátesszük a spenótot, megpároljuk.
  2. A besamelhez: a margarint megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, állandó kevergetés mellett aranysárgára sütjük, felöntjük a tejes vízzel, beletesszük a leveskockákat, és megfelelő sűrűségűre főzzük. (Ne legyen túl sűrű!)
  3. Egy tepsit margarinnal kikenünk, öntünk bele kevés besamelt, ráfektetjük a tészta lapokat, besamelt, spenótot, sajtot ezt ismételjük, a tetejére besamel és sajt kerül.
  4. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11254
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lasagne kedvéért szoktam nyáron leveles spenótot fagyasztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...