r
Nosalty Logó

Spenótos-snidlinges rizottó

Thisandthat
Spenótos-snidlinges rizottó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

719
Kalória
32.1g
Fehérje
87.2g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
163.8g
Víz
17g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2791.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    3829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4974 micro
Összesen 1439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot és a snidlinget felaprítjuk és egy kis fokhagymával olívaolajon megpároljuk, amíg egy kicsit össze nem fonnyadnak a zöldek, ezután hozzáadjuk a rizst (fontos, hogy a rizottóhoz megfelelő rizs legyen, én arborio-t használtam).
  2. Miután a rizsszemek felhevülnek, forró alaplével öntjük fel, de csak kevéssel, kb. 2 merőkanálnyival.
  3. Amikor a rizs felszívja a levet, újra felöntjük 1-2 mérőkanálnyi alaplével.
  4. Folyamatos kevergetés mellett ismételgetjük ezt, amíg a rizs meg nem fő (az egyik körben alaplé helyett száraz fehérbort adtam hozzá).
  5. Közben fűszerezzük sóval, borssal és egy kis parmezánnal.
  6. Forrón tálaljuk, tetejét snidlinggel és parmezánnal szórjuk meg, és a sonka is jól passzol hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A rizottó, akárcsak a tészta, ezer és egy módon elkészíthető, ízesíthető. Az egyik kedvenc vacsorám. Ez most egy spenótos-snidlinges verzió :)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...