r
Nosalty Logó

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SzBeuska
Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2798 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    4827 micro
Összesen 467 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11584.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    3278 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    4084 mg
  • Nátrium
    3085 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2205 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    1121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    28964 micro
Összesen 2798 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3631 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (az a jó, ha minél nagyobbra sikerülnek). Mindkét oldalát besózzuk, és meghintjük pirospaprikával (csak a színe miatt, én nem szeretem, ha sápadt fehér a csirkemell).
  2. 12 poharas muffinformát vékonyan kikenünk olívaolajjal, és a poharakat kibéleljük a csirkemellekkel, jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szükség lesz.
  3. Egy kisebb lábosban hevítünk egy kis olívaolajat, amiben az apróra vágott fokhagymát kicsit megfuttatjuk, majd beletesszük a félig kiengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 perc alatt készre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Keverőtálba tesszük a ricottát, majd összekeverjük a kihűlt spenóttal, reszelt parmezánnal (ebből egy kicsit hagyjunk meg a tetejére is) és az nagyobb darabokra vágott szárított paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd két tojást is belekeverünk.
  5. A keveréket a hússal kibélelt formákba töltjük, majd a kilógó hússzeletekkel lezárjuk a tetejét. Ahol úgy látjuk, hogy a hús alól még kikandikál a zöld töltelék, oda érdemes egy vékonyabb szelet húst teríteni, máskülönben sütés közben szépen ki fog "mászni" belőle a massza :). A tetejére a maradék reszelt parmezán ráhalmozzuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Sütés után érdemes 10-15 percig a formában pihentetni, így könnyebben kijön a formából, és biztosan egyben is marad a muffin.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4073
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Jázmin rizsből készült rizibizivel tálaltam. A szárított paradicsomot a nagyobb bevásárló központok "nemzetközi ételek" osztályán szoktam venni, vagy az olasz, vagy a görög ételeknél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos ricottával töltött csirkemuffin
SzBeuska 10 recept

Múlt héten a munkahelyemen a szokásos időben rám tört a farkaséhség... ez nem meglepő, nap mint nap megtörténik velem :). Ilyenkor jön a szokásos körkérdés: "Na lányok, mit rendeljünk?" Én úgy döntöttem, hogy valami olaszos finomsággal lepem meg magam, és találtam is egy étterem kínálatában egy finomságot, ami ígéretesen hangzott: "Spenótos ricottával töltött csirkemell" ...hmm, nyami, ez finom lesz. Meg is rendeltem azonnal. Mikor megérkezett kétkedve néztem, hogy szegény elég sápadtka, de gondoltam, nem szabad a külső alapján ítélkezni, lássuk mi van belül. Felszúrtam a villámra egy falatot, és felkészültem az ízélményre... de semmi. Szó szerint semmi! Olyan se íze, se bűze étel. Sótlan is, kemény is, fura is... "de miért?" gondoltam - hisz ezekből az összetevőkből akár finomat is lehetne csinálni, de mégsem az. Éhen maradtam. Elhatároztam, hogy a hétvégén ki fogom kísérletezni ennek az ételnek a finom verzióját, és addig nem nyugszom, míg el nem érem azt az ízt, amit érezni akartam. Eddig jutottam, aki akarja próbálja ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...