Spenótos ricottás torta pennével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
63g penne232 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g ricotta188 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
125g penne464 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1501
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
27.8g spenót5 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
13.9g penne52 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
27.8g ricotta42 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
168
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2171.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 795 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 440 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11234 micro
Összesen
751
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 587 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4342.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1416 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1296 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 520.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1590 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 880 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 715 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10284 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22468 micro
Összesen
1501
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2502 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
250 g spenót
-
1 ek olívaolaj
-
125 g penne
-
50 g parmezán sajt
-
2 db tojás
-
250 g ricotta
-
50 g habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, és hagyjuk szűrődni.
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot, további 2-3 percig dinszteljük, míg a spenót összeesik és a víz elpárolog. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A tortaforma alját alufóliába csomagoljuk.
- A parmezánt finomra reszeljük, 2 ek-nyit félre teszünk, a maradékot elkeverjük a tojással, ricottával és tejszínnel. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A tésztát összekeverjük a spenóttal és a tejszínes-tojásos keverékkel. Az előkészített formába öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, alufóliával letakarjuk.
- Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, és további 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1274
- Feltöltés dátuma: 2016. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.