r
Nosalty Logó

Spenótos ricottás torta pennével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Spenótos ricottás torta pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11234 micro
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4342.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    880 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10284 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22468 micro
Összesen 1501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, és hagyjuk szűrődni.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot, további 2-3 percig dinszteljük, míg a spenót összeesik és a víz elpárolog. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A tortaforma alját alufóliába csomagoljuk.
  5. A parmezánt finomra reszeljük, 2 ek-nyit félre teszünk, a maradékot elkeverjük a tojással, ricottával és tejszínnel. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A tésztát összekeverjük a spenóttal és a tejszínes-tojásos keverékkel. Az előkészített formába öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, alufóliával letakarjuk.
  7. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...