r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-ricottás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 3724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2317 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4998 micro
Összesen 467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    3181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18537 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39986 micro
Összesen 3724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Továbbá

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A spenótot felolvasztjuk, és kb 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. Közben apróra vágjuk a mozzarellát, a parmezánnal és a tojással együtt hozzákeverjük a ricottához.
  3. Ha a spenót kihűlt, a ricottához keverjük, ha szükséges, utánafűszerezzük.
  4. Egy tepsit kicsit kivajazunk-lisztezünk, és az egyik leveles tésztát belesimítjuk, úgy, hogy pereme is legyen, majd villával megszurkáljuk, és elegyengetjük benne a krémet.
  5. A másik leveles tésztával befedjük. Villával azt is jól megszurkáljuk (hogy a krém biztosan jól megfőjön), és a tetejére kenjük a felvert tojássárgát.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25226
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Hidegen-melegen egyaránt finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyolokkal, olaszokkal, brazilokkal körülvéve, Németországban muszáj valahogy viszonyulnod a VB-hez. Hát én megtaláltam a számomra legszimpatikusabb módját. Ők csak szurkoljanak, sörözzenek - én gyártom a sörkorit. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...