r
Nosalty Logó

Spenótos ricottás halgöngyöleg

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos ricottás halgöngyöleg
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    14087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    17748 micro
Összesen 2345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3709.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    14087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    17748 micro
Összesen 2345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csésze rizst párolunk fedő alatt 2 csésze sós vízben.
  2. Míg a rizs párolódik a kiolvasztott halfiléket hosszában a gerincvonal mentén elvágjuk, ha vastag a hal húsa, akkor félbe vágjuk ,hogy vékonyabb halfiléket kapjunk, amit könnyebb lesz felgöngyölni majd a töltelékkel együtt.
  3. A ricotta sajtot elkeverjük a finoman felvágott előre megfonnyasztott vagy felolvasztott spenóttal. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha a rizs már felvette a víz nagy részét, akkor beleöntjük a vöröslencsét, kicsit elkeverjük, és tovább pároljuk fedő alatt, míg el nem készül. A vöröslencsének 10 perc elegendő, hogy puhára főljön /ha ananászt használunk, akkor ananásszal együtt egy két evőkanál kókuszreszelékkel és pár csepp citromlével is megbolondíthatjuk a a rizsünket/.
  4. A halfiléket megsózzuk, megkenjük a ricottás spenóttal, majd a lehető legszorosabban felgöngyöljük.
  5. A göngyölegeket előre forró vízbe 5 percre beáztatott felpuhult makaróni tésztával körbetekerjük, a göngyöleg aljába, tetejébe betűrve végeit.
  6. A göngyölegeket olajozott tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, majd forró sütőbe toljuk.
  7. Rizzsel, vékonyra szelt zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3196
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Ajánló

A ricotta sajtot házilag is elkészíthetjük. 1 liter friss tejet lassan felforralunk, ne fusson ki, gyöngyözve forrjon. Megsózzuk /fűszerezhetjük tetszés szerint/, megkeverjük, ha már forr kis ideje, akkor levesszük a tűzről. 5 perc után belefacsarjuk 2 citrom levét, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt szűrőruhával leszűrjük, kicsit kipréseljük a savót belőle, és máris kész a friss ricottasajt :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok halat eszem, és kicsit unalmassá vált már a rántott hal, paprikás lisztbe forgatott hal. Elhatároztam hát, hogy izgalmasabbá kezdem formálni  ezeket az egészséges halételeket valahogy. Ez volt az első lépés. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek