Spenótos ricottás halgöngyöleg
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2345
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2345
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 146.4 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 705.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 735 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1244 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 14087 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 17748 micro
Összesen
2345
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 146.4 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3709.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 705.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 735 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1244 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 14087 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 17748 micro
Összesen
2345
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1038 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy csésze rizst párolunk fedő alatt 2 csésze sós vízben.
- Míg a rizs párolódik a kiolvasztott halfiléket hosszában a gerincvonal mentén elvágjuk, ha vastag a hal húsa, akkor félbe vágjuk ,hogy vékonyabb halfiléket kapjunk, amit könnyebb lesz felgöngyölni majd a töltelékkel együtt.
- A ricotta sajtot elkeverjük a finoman felvágott előre megfonnyasztott vagy felolvasztott spenóttal. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha a rizs már felvette a víz nagy részét, akkor beleöntjük a vöröslencsét, kicsit elkeverjük, és tovább pároljuk fedő alatt, míg el nem készül. A vöröslencsének 10 perc elegendő, hogy puhára főljön /ha ananászt használunk, akkor ananásszal együtt egy két evőkanál kókuszreszelékkel és pár csepp citromlével is megbolondíthatjuk a a rizsünket/.
- A halfiléket megsózzuk, megkenjük a ricottás spenóttal, majd a lehető legszorosabban felgöngyöljük.
- A göngyölegeket előre forró vízbe 5 percre beáztatott felpuhult makaróni tésztával körbetekerjük, a göngyöleg aljába, tetejébe betűrve végeit.
- A göngyölegeket olajozott tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, majd forró sütőbe toljuk.
- Rizzsel, vékonyra szelt zöldségekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3203
- Feltöltés dátuma: 2012. január 21.
Ajánló
A ricotta sajtot házilag is elkészíthetjük. 1 liter friss tejet lassan felforralunk, ne fusson ki, gyöngyözve forrjon. Megsózzuk /fűszerezhetjük tetszés szerint/, megkeverjük, ha már forr kis ideje, akkor levesszük a tűzről. 5 perc után belefacsarjuk 2 citrom levét, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt szűrőruhával leszűrjük, kicsit kipréseljük a savót belőle, és máris kész a friss ricottasajt :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sok halat eszem, és kicsit unalmassá vált már a rántott hal, paprikás lisztbe forgatott hal. Elhatároztam hát, hogy izgalmasabbá kezdem formálni ezeket az egészséges halételeket valahogy. Ez volt az első lépés. :)