Spenótos-ricottás galuska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Halfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
150g spenót25 kcal
-
83g ricotta125 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A galuska tetejére
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g juhsajt63 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
675
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
450g spenót75 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A galuska tetejére
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
2026
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
33.8g spenót6 kcal
-
18.8g ricotta28 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
A galuska tetejére
-
18.8g főzőtejszín25 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.8g juhsajt14 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
Összesen
153
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 702 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6144 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13337 micro
Összesen
675
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.3 g
Zsír
-
Összesen 107.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5933.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 2105 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 1620 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 787.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2477 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 1573 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18431 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40012 micro
Összesen
2026
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1385 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3006 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg ricotta
-
15 dkg finomliszt
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
só ízlés szerint
A galuska tetejére
-
2.5 dl főzőtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg juhsajt
-
5 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a felengedett spenótot alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve maradjon.
- A spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a tojássárgáját, valamint a lisztet. Sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Belereszeljük a parmezán sajtot.
- Vizet forralunk egy nagy fazékban. Két kiskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából, és több részletben kifőzzük.
- A megfőtt galuskákat szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
- A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A galuska tetejére
- A fokhagymát összezúzzuk, és a tejszínnel összekeverjük.
- A kétféle sajtot lereszeljük, és szintén összekeverjük.
- A tepsiben sorakozó galuskákra egyenletesen ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal.
- 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3768
- Feltöltés dátuma: 2013. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Halfilé
12 recept
Egy olasz tésztás receptkönyvben találtam az eredeti receptet. Sok próbálkozás után jutottam el ehhez a verzióhoz, mert az alaprecept alapján nagyon lágynak bizonyult a tészta, és a több juhsajt miatt nagyon erőteljes íze volt. Nekünk ez a változat ízlik a legjobban.