r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás galuska

Halfilé
Spenótos-ricottás galuska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A galuska tetejére

675
Kalória
34.4g
Fehérje
53.5g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
262.6g
Víz
234.2g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A galuska tetejére

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13337 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    787.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1573 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18431 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40012 micro
Összesen 2026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3006 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a felengedett spenótot alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve maradjon.
  2. A spenóthoz hozzáadjuk a ricottát, a tojást és a tojássárgáját, valamint a lisztet. Sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Belereszeljük a parmezán sajtot.
  3. Vizet forralunk egy nagy fazékban. Két kiskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából, és több részletben kifőzzük.
  4. A megfőtt galuskákat szűrőlapáttal óvatosan kiemeljük, és kivajazott tepsibe helyezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A galuska tetejére

  1. A fokhagymát összezúzzuk, és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A kétféle sajtot lereszeljük, és szintén összekeverjük.
  3. A tepsiben sorakozó galuskákra egyenletesen ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Egy olasz tésztás receptkönyvben találtam az eredeti receptet. Sok próbálkozás után jutottam el ehhez a verzióhoz, mert az alaprecept alapján nagyon lágynak bizonyult a tészta, és a több juhsajt miatt nagyon erőteljes íze volt. Nekünk ez a változat ízlik a legjobban.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...