r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás csavart lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-ricottás csavart lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2012.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2894 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    5589 micro
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8050.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    3886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11578 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    22356 micro
Összesen 1767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5127 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. Közben a spenótot gyorsan összevágjuk, és kicsit megpároljuk.
  2. A tésztákat egyesével tiszta konyharuhára terítjük, hogy jól leszáradjanak.
  3. A spenótot kikeverjük a ricottával a tojással, a parmezánnal és a fűszerekkel.
  4. A tepsi aljára öntjük a paradicsomszószt. A lasagne lapokra kanalazunk 2-3 ek spenótos ricottát, majd felcsavarjuk. Ne sajnáljuk belőle, különben száraz lesz.
  5. Ha sz összes csavar a tepsiben van, kanalazzunk rájuk a maradék paradicsomszószt. Mindegyiknek a tetejére mehet 1-1 szelet mozzarella.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4573
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vidám, tavaszi vacsi, aminek már csak a színei is jó kedvre derítenek, ráadásul még nem is tart túl sokáig elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...