Spenótos rakott tészta bacon darabokkal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
450 g spenót
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
450 g tejföl
-
1 db paradicsom
-
5 dkg sajt
-
1 evőkanál finomliszt
-
500 g tészta
-
3 dkg szarvacska tészta
-
5 dkg füstölt szalonna
924
Kalória
27g
Fehérje
113.4g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
220.9g
Víz
93g
Koleszterin
6.8g
Rost
9.3g
Cukor
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
113g spenót19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
28 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
Összesen
924
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
450g spenót75 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
111 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
3691
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25.6g spenót4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.6g tejföl51 kcal
-
5.7g paradicsom1 kcal
-
2.8g sajt10 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
28.5g tészta106 kcal
-
1.7g szarvacska tészta6 kcal
-
2.8g füstölt szalonna19 kcal
Összesen
210
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 220.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 4701 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 9941 micro
Összesen
924
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 108.1 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4807.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 1254 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 619 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 883.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1956 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 18805 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 39765 micro
Összesen
3691
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1070 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 146 micro
-
Lut-zea 2263 micro
Összesen
210
kcal
Elkészítés
- Első lépésként a spenótot elkészítjük.A vöröshagymát és a fokhagymát feldaraboljuk kevés sóval. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott a spenótot és vizet, látni fogjuk, mennyi szükséges hozzá. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, néha megkeverjük.
- Majd következik a habarás, én a gyorsabb fajtáját szoktam használni, az úgynevezett "suhintást".Külön kis edénybe lisztet és olajat pici vízzel összekeverünk, és ezt adjukhozzá a spenóthoz, és közben folyamatosan keverjük. Ha ezzel megvagyunk, és jól elkevertük a suhintást, a spenótot félretehetjük.
- Második lépésként fodrosnagykocka tésztát főzünk ki, és egy hőálló edénybe helyezzük(pl.jénai tálba), miután kicsi olajat öntöttünka jénai aljára.
- Majd ráöntünk spenótot, és összekeverjük. Ezután megborsozzuk, és jól összekeverjük még egyszer az egészet. A tetejére kis szarvacska tésztát főzünk kb. 1 marékkal.Ezt a maradék spenótba tesszük, és spenótosan tesszük a másik tészta rétegre.
- Harmadik lépésként a tejfölt borssal, sóval összekeverjük, és a tésztára helyezzük.Erre feldaraboljuk a paradicsomot, majd szalonnadarabkákat vágunk, és a tejfölre szórjuk. Ha van otthon sajtunk, az egészre ráreszelhetjük.
- Kb. 40-50 percig sütjükaddig, amíg a szalonna meg nem pirul, és a paradicsom kicsit össze nem esik.Ezután nem marad más dolgunk, mint tálalni. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 45 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
A spenót nagyon finom krumplival és tükörtojással, de valami változatosságra vágytam, ekkor jött a rakott spenót ötlete, és megnéztem mit találok hozzá otthon.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!