r
Nosalty Logó

Spenótos rakott tészta bacon darabokkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nkcicc
Spenótos rakott tészta bacon darabokkal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

924
Kalória
27g
Fehérje
113.4g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
220.9g
Víz
93g
Koleszterin
6.8g
Rost
9.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    4701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    9941 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4807.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    883.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1956 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    18805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    39765 micro
Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    2263 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként a spenótot elkészítjük.A vöröshagymát és a fokhagymát feldaraboljuk kevés sóval. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott a spenótot és vizet, látni fogjuk, mennyi szükséges hozzá. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, néha megkeverjük.
  2. Majd következik a habarás, én a gyorsabb fajtáját szoktam használni, az úgynevezett "suhintást".Külön kis edénybe lisztet és olajat pici vízzel összekeverünk, és ezt adjukhozzá a spenóthoz, és közben folyamatosan keverjük. Ha ezzel megvagyunk, és jól elkevertük a suhintást, a spenótot félretehetjük.
  3. Második lépésként fodrosnagykocka tésztát főzünk ki, és egy hőálló edénybe helyezzük(pl.jénai tálba), miután kicsi olajat öntöttünka jénai aljára.
  4. Majd ráöntünk spenótot, és összekeverjük. Ezután megborsozzuk, és jól összekeverjük még egyszer az egészet. A tetejére kis szarvacska tésztát főzünk kb. 1 marékkal.Ezt a maradék spenótba tesszük, és spenótosan tesszük a másik tészta rétegre.
  5. Harmadik lépésként a tejfölt borssal, sóval összekeverjük, és a tésztára helyezzük.Erre feldaraboljuk a paradicsomot, majd szalonnadarabkákat vágunk, és a tejfölre szórjuk. Ha van otthon sajtunk, az egészre ráreszelhetjük.
  6. Kb. 40-50 percig sütjükaddig, amíg a szalonna meg nem pirul, és a paradicsom kicsit össze nem esik.Ezután nem marad más dolgunk, mint tálalni. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A spenót nagyon finom krumplival és tükörtojással, de valami változatosságra vágytam, ekkor jött a rakott spenót ötlete, és megnéztem mit találok hozzá otthon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!