r
Nosalty Logó

Spenótos rakott tészta bacon darabokkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nkcicc
Spenótos rakott tészta bacon darabokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    4701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    9941 micro
Összesen 924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4807.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1956 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    18805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    39765 micro
Összesen 3691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    2263 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a spenótot elkészítjük.A vöröshagymát és a fokhagymát feldaraboljuk kevés sóval. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott a spenótot és vizet, látni fogjuk, mennyi szükséges hozzá. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, néha megkeverjük.
  2. Majd következik a habarás, én a gyorsabb fajtáját szoktam használni, az úgynevezett "suhintást".Külön kis edénybe lisztet és olajat pici vízzel összekeverünk, és ezt adjukhozzá a spenóthoz, és közben folyamatosan keverjük. Ha ezzel megvagyunk, és jól elkevertük a suhintást, a spenótot félretehetjük.
  3. Második lépésként fodrosnagykocka tésztát főzünk ki, és egy hőálló edénybe helyezzük(pl.jénai tálba), miután kicsi olajat öntöttünka jénai aljára.
  4. Majd ráöntünk spenótot, és összekeverjük. Ezután megborsozzuk, és jól összekeverjük még egyszer az egészet. A tetejére kis szarvacska tésztát főzünk kb. 1 marékkal.Ezt a maradék spenótba tesszük, és spenótosan tesszük a másik tészta rétegre.
  5. Harmadik lépésként a tejfölt borssal, sóval összekeverjük, és a tésztára helyezzük.Erre feldaraboljuk a paradicsomot, majd szalonnadarabkákat vágunk, és a tejfölre szórjuk. Ha van otthon sajtunk, az egészre ráreszelhetjük.
  6. Kb. 40-50 percig sütjükaddig, amíg a szalonna meg nem pirul, és a paradicsom kicsit össze nem esik.Ezután nem marad más dolgunk, mint tálalni. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3436
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

A spenót nagyon finom krumplival és tükörtojással, de valami változatosságra vágytam, ekkor jött a rakott spenót ötlete, és megnéztem mit találok hozzá otthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...