r
Nosalty Logó

Spenótos rakott lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos rakott lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5503 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    2178 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22011 micro
Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Elkészítés

A lazachoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, mindeközben egy fedeles tűzálló tálat kb. 1 evőkanál olajjal kikenünk, és a pikkelyes felükkellefelé belehelyezzük a lazac szeleteket.
  2. A halat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve a sütőbe helyezzük 20-25 percre.
  3. Amíg a halat elősütjük, elkészítjük a spenótmártást. Ehhez egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olajat hevítünk, majd alacsony fokozatra téve hozzáadjuk a spenótot, és puhára fonnyasztjuk.
  4. A spenótot sózzuk, borsozzuk, fokhagymával szórjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön, ügyelve, hogy a tejszín ne forrjon fel. Közben kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük tovább. Amikor elkészült, hagyjuk a lekapcsolt főzőlapon.
  5. Közben a porból elkészítjük a burgonyapürét, amíg egy sima, krémes masszát nem kapunk. Inkább kicsit sűrű legyen, mintsem híg.
  6. Amikor a hal elkészült, kivesszük a sütőből, óvatosan lehúzzuk a bőrét, feldaraboljuk, majd szétterítjük a darabokat az edényben úgy, hogy az egészet egyenletesen beborítsa.
  7. A spenótot egyenletesen eloszlatjuk a halon.
  8. A krumplipürét egyenletesen eloszlatjuk a spenóton, és a tetején kis csúcsokat formázunk.
  9. Az egészet visszatesszük a sütőbe (ezúttal fedél nélkül)kb. 20 percre. Opcionálisan a második 10 percre grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Addig sütjük, amíg a tetején lévő csúcsok szépen meg nem pirulnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4838
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

Az angolok ezt az ételt főként télen fogyasztják, mivel igazán szívmelengető, nagyon laktató és kiadós; borongós, hideg időben kifejezetten jólesik az embernek. Készíthető egyébként más halfajtákból is, leggyakrabban tőkehalból szokták csinálni, de más fehér húsú halfajtákból is nagyon finom. Ilyenkor érdemes a mártás fűszerezését kicsit módosítani, hogy ne nyomja el a hal ízét. A tetejére krumplipüré helyett lehet vékonyra felkarikázott héjában főtt burgonyát is (2-3 rétegben) teríteni, így az állaga kevésbé krémes, de összességében ugyanolyan finom. (A sütési időn ez nem változtat.) Én azért készítem porból a pürét, mert ez a leggyorsabb módszer, és az elkészült étel ízén egyáltalán nem érezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tradicionális angol főétel, amelyet korábban sokszor ettem étteremben, és nagyon megszerettem. Aztán egy nap gondoltam egyet, és úgy döntöttem, megpróbálom otthon elkészíteni. Íme az eredmény. :)

Hozzávalók

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...