r
Nosalty Logó

Spenótos rakott lazac

NS
Spenótos rakott lazac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

460
Kalória
32g
Fehérje
30.7g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
286.7g
Víz
93.2g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A spenótmártáshoz

A burgonyapüréhez

Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5503 micro
Összesen 460 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    2178 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22011 micro
Összesen 1838 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, mindeközben egy fedeles tűzálló tálat kb. 1 evőkanál olajjal kikenünk, és a pikkelyes felükkellefelé belehelyezzük a lazac szeleteket.
  2. A halat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve a sütőbe helyezzük 20-25 percre.
  3. Amíg a halat elősütjük, elkészítjük a spenótmártást. Ehhez egy serpenyőben kb. 1 evőkanál olajat hevítünk, majd alacsony fokozatra téve hozzáadjuk a spenótot, és puhára fonnyasztjuk.
  4. A spenótot sózzuk, borsozzuk, fokhagymával szórjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön, ügyelve, hogy a tejszín ne forrjon fel. Közben kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük tovább. Amikor elkészült, hagyjuk a lekapcsolt főzőlapon.
  5. Közben a porból elkészítjük a burgonyapürét, amíg egy sima, krémes masszát nem kapunk. Inkább kicsit sűrű legyen, mintsem híg.
  6. Amikor a hal elkészült, kivesszük a sütőből, óvatosan lehúzzuk a bőrét, feldaraboljuk, majd szétterítjük a darabokat az edényben úgy, hogy az egészet egyenletesen beborítsa.
  7. A spenótot egyenletesen eloszlatjuk a halon.
  8. A krumplipürét egyenletesen eloszlatjuk a spenóton, és a tetején kis csúcsokat formázunk.
  9. Az egészet visszatesszük a sütőbe (ezúttal fedél nélkül)kb. 20 percre. Opcionálisan a második 10 percre grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Addig sütjük, amíg a tetején lévő csúcsok szépen meg nem pirulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x5

Ez egy tradicionális angol főétel, amelyet korábban sokszor ettem étteremben, és nagyon megszerettem. Aztán egy nap gondoltam egyet, és úgy döntöttem, megpróbálom otthon elkészíteni. Íme az eredmény. :)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...