r
Nosalty Logó

Spenótos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Spenótos quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4827 micro
Összesen 436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    2638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13175 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28961 micro
Összesen 2611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük közepes hőfokon kisütni. Közben megtisztítjuk az újhagymát, felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a szalonnához. (A képen látható quiche-ben én tofut használtam, de csirkemellel is elkészíthető, nálam éppen ez volt itthon.)
  2. Ezt is kisebb kockákra vágjuk fel és mehet a szalonnához párolódni. Kevés vizet öntünk alá és kb. 15 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot és további 10-15 percig főzzük, amíg a víz elpárolog alatta és a hús is átfő.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és hagyjuk 5-10 percig felmelegedni, hogy ne törjön meg használatkor. Kb. 25 cm átmérőjű piteformát kókuszolaj spray-vel kifújunk, így könnyebben kiemelhető majd a formából, ha elkészült.
  4. Belehelyezzük a tésztát, ha túllóg a széle lehajtogatjuk, villával pedig pár helyen megszúrjuk a tésztát, hogy a meleg levegő könnyebben átjárja sütés közben. Kevés liszttel kiszórjuk az alját, hogy ne áztassa el a töltelék a tésztát. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  5. A tojást és a tejszínt alaposan elkeverjük egymással, majd hozzáadunk egy ek étkezési keményítőt és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  6. A húsos tölteléket hagyjuk picit hűlni, majd a formába rakott tésztára szedjük és elegyengetjük. Ezután mehet rá a tojásos keverék. Sütőbe rakjuk és 30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk picit állni, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3201
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos quiche
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...