r
Nosalty Logó

Spenótos penne csőben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bulw
Spenótos penne csőben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

744
Kalória
35.2g
Fehérje
101.9g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
162g
Víz
306.7g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2970 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4567 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10269 micro
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5880.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2098 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    648 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    1570 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1975 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18268 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41078 micro
Összesen 2970 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2647 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A fagyasztott spenótkrémet kiolvasztjuk -mikróban is lehet, így gyorsabb-, majd a kiolvadt vizet leöntjük róla. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, apróra kockázzuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és ebbe szórjuk. Kevergetve picit sütjük, vigyázva, hogy ne égjen le. Ekkor hozzáöntjük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig forraljuk. Hozzáöntjük a tejet, elkeverve felfőzzük, majd mehet bele a tejföl, és szintén felfőzzük. A lisztet ekkor tesszük bele, így sűrűsödik majd, ha híg, akkor mehet még bele liszt, de ha sűrű, akkor tejjel, vagy tejföllel hígíthatjuk.
  2. A pennét a szokásos módon megfőzzük, de ne teljesen puhára, mert akkor összeesik a tepsiben. Amikor megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük az előbb elkészített spenóttal.
  3. Egy tepsit vagy jénait kikenünk olajjal, majd a spenóttal elkevert tészta 2/3-át beleöntjük. Ekkor a 6 db leütött és felvert tojást egyenletesen a tetejére öntjük, ebbe is tehetünk pici sót, mert a tészta és a spenót is felveszi. Mikor ez is megvan, ráöntjük a maradék tésztát, és a tetejét megreszeljük sajttal, pici olajat csurgathatunk a sajtra, így szép piros lesz majd.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul. (Én úgy szoktam, hogy 20 percig alul-fölül sütésen van, majd ekkor adom rá a hőlégkeverést, és ekkor szép pirosra sütöm a tetején a sajtot.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30

Ha már a spenótfőzeléket az ember annyira nem is szereti, de így tésztával kicsit fel lehet dobni. Ha diétásnak csináljuk, akkor akár még teljes kiőrlésű penne is mehet bele.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!