r
Nosalty Logó

Spenótos párolt göngyölt pulyka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos párolt göngyölt pulyka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8796 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Elkészítés

A töltelék

  1. Egy vastagtalpú serpenyőben kevés olajon v. vajon megpároljuk a hagymát, egy marék előzőleg jól megmosott, leforrázott spenótot, majd fűszerezzük. 1 ek. diódarával könnyen kenhető tölteléket készítünk.
  2. A szeleteket bécsi szelethez hasonló módon lapítjuk, vékonyan rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Én a húst előzőleg fokhagymaporral, azaz szárított fokhagymával beszórtam, és jéghideg tejben pihentettem. A feltekeréshez sütőpapírt és alufóliát használok. Nagyméretű szaloncukornak néznek ki.)
  3. Egy párolóedénybe helyezzük a fóliába tekert hústekercseket, és a szeletek méretétől függően 25-35 perc alatt készre pároljuk.
  4. A zellerpüréhez a zellert meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük (egyébként ezt is lehet párolni!). Kevés vajjal és egy botmixerrel krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A pulykatekercset szeletelés előtt fedő alatt 15-20 percig pihentetjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1604
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Ajánló

Ez egy gyakorlatilag zsírmentes étel. Párolni ezért klassz, mert az alapanyagok ízét bezárod, és rövid idő alatt tápláló, finom az eredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diétázni az év bármely szakában lehet. Év elején azonban még az is szokott, aki soha nem fogyókúrázik. Például én. Szeretek viszont néha könnyedebben étkezni, és ennek számos oka van, ami nem különleges. Ünnepek után, nyár elején vagy a tél végén, mikor a kissé unalmas, nehezebb kaják után felfrissülésre vágysz. Pár éve használom a párolót, amit korábban főleg rizs és zöldségek párolására használtam, de rájöttem, hogy ha sütőpapír vagy fólia, vagy mindkettő segítségével csomagokat gyártok, akkor bármit lehet párolni. Nemcsak az idő az, amit megspórolsz, hanem a zsiradék is, mert ezzel a módszerrel tényleg zsírmentesen tudsz ételt készíteni. Azt gondolod íztelen? Tévedsz. Minden íz benne marad a csomagban. Használj bátran zöldfűszereket!

Hozzávalók

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...