r
Nosalty Logó

Spenótos párolt göngyölt pulyka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Spenótos párolt göngyölt pulyka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelék

A hús

A zellerpüré

475
Kalória
27.2g
Fehérje
17.7g
Szénhidrátok
33g
Zsír
225.7g
Víz
118.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelék

A hús

A zellerpüré

Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    902.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8796 micro
Összesen 1899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A töltelék

  1. Egy vastagtalpú serpenyőben kevés olajon v. vajon megpároljuk a hagymát, egy marék előzőleg jól megmosott, leforrázott spenótot, majd fűszerezzük. 1 ek. diódarával könnyen kenhető tölteléket készítünk.
  2. A szeleteket bécsi szelethez hasonló módon lapítjuk, vékonyan rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Én a húst előzőleg fokhagymaporral, azaz szárított fokhagymával beszórtam, és jéghideg tejben pihentettem. A feltekeréshez sütőpapírt és alufóliát használok. Nagyméretű szaloncukornak néznek ki.)
  3. Egy párolóedénybe helyezzük a fóliába tekert hústekercseket, és a szeletek méretétől függően 25-35 perc alatt készre pároljuk.
  4. A zellerpüréhez a zellert meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük (egyébként ezt is lehet párolni!). Kevés vajjal és egy botmixerrel krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A pulykatekercset szeletelés előtt fedő alatt 15-20 percig pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Diétázni az év bármely szakában lehet. Év elején azonban még az is szokott, aki soha nem fogyókúrázik. Például én. Szeretek viszont néha könnyedebben étkezni, és ennek számos oka van, ami nem különleges. Ünnepek után, nyár elején vagy a tél végén, mikor a kissé unalmas, nehezebb kaják után felfrissülésre vágysz. Pár éve használom a párolót, amit korábban főleg rizs és zöldségek párolására használtam, de rájöttem, hogy ha sütőpapír vagy fólia, vagy mindkettő segítségével csomagokat gyártok, akkor bármit lehet párolni. Nemcsak az idő az, amit megspórolsz, hanem a zsiradék is, mert ezzel a módszerrel tényleg zsírmentesen tudsz ételt készíteni. Azt gondolod íztelen? Tévedsz. Minden íz benne marad a csomagban. Használj bátran zöldfűszereket!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!