r
Nosalty Logó

Spenótos-paradicsomos canelloni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maszatka
Spenótos-paradicsomos canelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16944 micro
  • Lut-zea
    10043 micro
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11002.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    2986 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    4170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    649 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1833 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20544 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    67778 micro
  • Lut-zea
    40173 micro
Összesen 3226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2632 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, aprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. A hagymára öntjük a kiolvasztott spenótót, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a jó sok bazsalikomot, összeforraljuk.
  3. A reszelt mozzarellát csak a legvégén tesszük bele (az se baj, ha már kicsit kihűlt), mert különben nagyon nyúlós lesz.
  4. Ezzel a mártással megtöltjük a canellonikat (nem kell előfőzni és degeszre sem kell tömni, csak lazán), amiket ezután szorosan egymás mellé fektetünk egy kiolajozott jénaiba.
  5. A paradicsomszószt felforrósítjuk, beletesszük a húslékockát, a tejszínt, a cukrot,sózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk.
  6. A megtöltött és szépen elfektetett canellonikra öntjük a paradicsomos mártást úgy, hogy ellepje (ha netán kevésnek tűnik a mártás, akkor hideg vízzel pótolható, a sütésnél úgyis összekeveredik, illetve kb. 2:1-hez aránynál még nem veszít ízértékéből a paradicsomszósz).
  7. A tetejére mehet a reszelt parmezán és irány a kb. 180 fokos sütő. Amikor elkezd a szósz fortyogni, onnan számítva kb. 20-30 perc a sütési idő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14762
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Klassz vendégváró vacsi is lehet, mert a canelloni betöltéséig bezárólag minden előre elkészíthető, ha mindenki éhes, csak nyakon öntjük a paradicsommal és irány a sütő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Maszatka 1 recept

Ezer éve, amikor itthon még nem lehetett kapni tésztacsodákat, egy olasz síelésből kísért minket haza egy doboz canelloni. A csomagoláson volt ez a recept... A kedvenc tésztaételünk lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...