r
Nosalty Logó

Spenótos palacsinta csőben sütve 2.

Dömi
Spenótos palacsinta csőben sütve 2.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A spenóthoz

585
Kalória
23.9g
Fehérje
58.5g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
118.9g
Víz
132.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A spenóthoz

Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A spenóthoz

Összesen 1167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A spenóthoz

Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4063 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8916 micro
Összesen 585 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3217 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8126 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17833 micro
Összesen 1167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Süssünk palacsintát a hagyományos módon.Cukor nélkül!
  2. Elkészítjük a spenótot. A lisztet kevés olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a kiolvasztott spenótpürét, és azzal is jól átkeverjük. Vigyázat, mert csomós lehet! Ízesítjük tetszés szerint áttört fokhagymával. Felöntjük tejjel, folyamatos keverés mellett, mert ha nem keverjük, közben nagyon könnyen csomós lehet. Kicsit sűrűbbre főzzük, mint a spenótfőzeléket. Majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Fogjuk a palacsintákat. Megkenjük spenóttal, feltekerjük. Kikent jénaiba tesszük egymás mellé. Megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Azért készítettem, mert fogyizom. Páromnak csináltam hortobágyi palacsintát, és akkor gondoltam, hogy kipróbálom milyen lehet spenóttal. Nagyon jól sikerült, és finom lett. Páromnak is ízlett! Én jó sok fokhagymával szeretem! :)

További receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...