r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 3. - sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos lasagne 3. - sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3399 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9912 micro
Összesen 851 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8377.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    3233 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    2627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1578 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1348 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39648 micro
Összesen 3399 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot kiolvasztjuk.
  2. 3 ek olajat egy lábasba teszünk, hozzáadunk 2 ek lisztet, világos rántást készítünk.
  3. A spenótot rátesszük a rántásra, felöntjük 5 dl tejjel, valamint egy kevés sót adunk hozzá. (Ízlés szerint lehet fokhagymával és borssal fűszerezni, mi nem szeretjük úgy).
  4. Kb. 10-15 perc alatt megfőzzük, majd két darab zsemlét belecsipkedünk. Állni hagyjuk pár percet, utána botmixerrel keverünk rajta egyet, hogy szép krémes legyen.
  5. A sajtmártához 4 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, meghintjük 2 ek liszttel, majd keverés után hozzáöntünk 4 dl tejet.
  6. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és hozzáadjuk a 25 dkg reszelt sajtot, valamint egy csipet sót.
  7. Folyamatosan kevergetve még pár percig főzzük.
  8. Egy tepsit kivajazunk, az aljára öntünk annyi sajtmártást, hogy éppen elfedje. Ráfektetjük a száraz lasagne lapokat, arra ráteszünk egy réteg spenótot, majd valamennyi sajtmártást csorgatunk rá.
  9. A lapokat + mártásokat addig ismételjük, amíg van alapanyagunk. Felülre mártás kerül.
  10. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13332
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Így meg lehet etetni a gyerekekkel a spenótot... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...