r
Nosalty Logó

Spenótos-juhtúrós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-juhtúrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6794 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14763 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5696 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    3064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    3489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1541 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40762 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88577 micro
Összesen 3211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4809 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta alapjához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel addig, amíg egy homokos állagot nem kapunk. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon, ugyanis ez fogja a tészta omlós állagát adni.
  2. Hozzáadunk egy tojást, sót, sütőport, és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük 30 percre.
  3. Időközben a spenóttal foglalkozunk. Én friss spenótot használtam, lehet fagyasztottat is, de a friss a legjobb. Először leszedjük a spenót zöld szárait, utána jól átmossuk a leveleket hideg vízben, és puhára főzzük (kb. 5-8 perc forró vízben), és a végén leszűrjük. Amikor kihűlt, egy vágófelületen késsel apró darabokra vágjuk.
  4. Egy edényben összekeverjük a felvágott spenótot a juhtúróval, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a maradék egy tojást, ami majd összeköti a tölteléket.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kétfelé választjuk, 70% a lepény alapja lesz, és 30% tésztát meghagyunk a rácsozáshoz.
  6. Egy leválasztható magas falú tepsit, formát kivajazunk, és finoman belisztezünk. A tésztát kör formájába kinyújtjuk, 4-5 cm-el nagyobbra, mint a tepsink alapja. Elhelyezzük finoman a törékeny tésztát a tepsibe, ügyelve arra, hogy a tészta elfedje a tepsink falát is.
  7. Hozzáadjuk a spenót tölteléket, és a tetejét berácsozzuk 1-1,5 cm-es tészta csíkokkal, amit a végén megkenünk tojássárgájával.
  8. Előremelegített sütőben, légkeveréses módban 170°C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8976
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Quiche a francia konyha hagyományos étele, habár eredete Németországba vezet,  amelynek az alapja egy vajas-omlós tészta. A töltelék a fantáziánkra van bízva,  amihez tejszínes tojást öntünk, és jól összesütjük. A végeredmény egy nagyon finom lepény, omlós tésztával és ízletes, puha töltelékkel.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...