Spenótos-juhtúrós pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
25g vaj179 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
töltelék
-
167g spenót28 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
150g vaj1076 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
töltelék
-
1000g spenót166 kcal
-
300g juhtúró849 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3211
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
tészta
-
8.1g vaj58 kcal
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
töltelék
-
54.3g spenót9 kcal
-
16.3g juhtúró46 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
Összesen
173
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 772 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 581 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6794 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14763 micro
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 210.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5696 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 3064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 799.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4634 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 204 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 3489 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1541 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 40762 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88577 micro
Összesen
3211
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4809 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A tészta alapjához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel addig, amíg egy homokos állagot nem kapunk. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon, ugyanis ez fogja a tészta omlós állagát adni.
- Hozzáadunk egy tojást, sót, sütőport, és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük 30 percre.
- Időközben a spenóttal foglalkozunk. Én friss spenótot használtam, lehet fagyasztottat is, de a friss a legjobb. Először leszedjük a spenót zöld szárait, utána jól átmossuk a leveleket hideg vízben, és puhára főzzük (kb. 5-8 perc forró vízben), és a végén leszűrjük. Amikor kihűlt, egy vágófelületen késsel apró darabokra vágjuk.
- Egy edényben összekeverjük a felvágott spenótot a juhtúróval, és hozzáadjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a maradék egy tojást, ami majd összeköti a tölteléket.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és kétfelé választjuk, 70% a lepény alapja lesz, és 30% tésztát meghagyunk a rácsozáshoz.
- Egy leválasztható magas falú tepsit, formát kivajazunk, és finoman belisztezünk. A tésztát kör formájába kinyújtjuk, 4-5 cm-el nagyobbra, mint a tepsink alapja. Elhelyezzük finoman a törékeny tésztát a tepsibe, ügyelve arra, hogy a tészta elfedje a tepsink falát is.
- Hozzáadjuk a spenót tölteléket, és a tetejét berácsozzuk 1-1,5 cm-es tészta csíkokkal, amit a végén megkenünk tojássárgájával.
- Előremelegített sütőben, légkeveréses módban 170°C fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 8976
- Feltöltés dátuma: 2016. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Quiche a francia konyha hagyományos étele, habár eredete Németországba vezet, amelynek az alapja egy vajas-omlós tészta. A töltelék a fantáziánkra van bízva, amihez tejszínes tojást öntünk, és jól összesütjük. A végeredmény egy nagyon finom lepény, omlós tésztával és ízletes, puha töltelékkel.