Spenótos-fetás kosárkák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (22 db)
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g víz0 kcal
A töltelékhez
-
100g spenót17 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
Összesen
979
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (22 db)
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
400g spenót66 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
Összesen
3911
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (22 db)
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
13.8g margarin99 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.4g víz0 kcal
A töltelékhez
-
27.5g spenót5 kcal
-
13.8g főzőtejszín18 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10.3g feta sajt27 kcal
-
3.4g fenyőmag23 kcal
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1914.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 917 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 169.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 403 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 4392 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9071 micro
Összesen
979
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 281.4 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7658.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 1848 mg
-
Nátrium 3669 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 679.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3752 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 1611 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 856 micro
-
Kolin: 1020 mg
-
Retinol - A vitamin: 2285 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 17568 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36283 micro
Összesen
3911
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1208 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2495 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához (22 db)
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
1 kk só
-
1 tk szerecsendió
A töltelékhez
-
40 dkg spenót
-
2 dl főzőtejszín
-
5 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
15 dkg feta sajt
-
5 dkg fenyőmag
Elkészítés
A tésztához (22 db)
- Az alapja sós omlós tészta, tehát ezt figyelembe véve, hideg alapanyagokkal és gyors mozdulatokkal (ne sokáig érintkezzen a kezünk a tésztával) dolgozzunk, mert lágy, kezelhetetlen lesz a tésztánk.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, szerecsendiót, elkeverjük. Majd a felkockázott margarint hozzáadjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyedén gyúrható tésztát kapjunk (nekem nem kellett hozzátennem).
- Kinyújtjuk a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra, és a kosárka formák tetejével kivágunk köröket, és ezzel béleljük ki a kosárkákat egyenként. Nekem 7 cm átmérőjű formával készült 21-22 db kosárka.
- A tészta alját villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Ezalatt a spenótot 1 percre forrásban lévő (sós) vízbe dobjuk, szűrővel kivesszük, lecsepegtetjük. Kinyomkodjuk, és apróra felvágjuk.
- A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A fetátt felkockázzuk.
- 10 perc elősütés után kivesszük a kosárkákat a sütőből, a kosárkákba tesszük a fetakockákat, majd rápúpozzuk a spenótos masszát. 10 percre újra a sütőbe helyezzük, ismét kivesszük, megszórjuk fenyőmaggal. Kb. 5 percig sütjük még, akkor lesz jó, ha a fenyőmag már kicsit megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2228
- Feltöltés dátuma: 2012. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A spenót az egyik jellemző tavaszváró zöldség. Gyönyőrű, élénk színe miatt látványos dolgokat tudunk belőle alkotni. Ez a sós desszert is az online receptverseny húsvét témájú darabja, melyhez az alapötletet az egyik Ráma recepteskönyvből merítettem.