Spenótos-fetás hústekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g spenót21 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
576
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g spenót41 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1153
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23.7g spenót4 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.7g feta sajt13 kcal
-
63 kcal
-
5.7g fehérbor5 kcal
-
11.9g alaplé1 kcal
-
5.7g főzőtejszín7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
109
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 323.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5071 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10980 micro
Összesen
576
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1216 mg
-
Nátrium 1343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 647.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 973 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 881 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21960 micro
Összesen
1153
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 962 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2084 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
50 g feta sajt
-
60 ml főzőtejszín
-
2 kk étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vörös- és a fokhagymát apróra felkockázzuk. A fokhagyma- és a hagymakockákat 1 ek felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított parajlevelet, és 3-4 perc alatt megfonyasztjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
- 40 g fetát apró kockákra vágunk. A hússzeleteket sóval, borssal megszórjuk, majd ráhalmozzuk a kihűlt spenótot meg a juhsajtot. Feltekerjük, megtűzzük.
- A maradék olajat felforrósítjuk, a hústekercseket körbe-körbe megpirítjuk. Felöntjük a borral és a levessel, majd fedő alatt 20 percig pároljuk.
- A tekercseket kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyelevet besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. A mártást sóval, borssal ízesítjük.
- A tekercseket visszatesszük a mártásba. Ráreszeljük a maradék fetát.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2472
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom húsétel.