r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás hústekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Spenótos-fetás hústekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10980 micro
Összesen 576 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21960 micro
Összesen 1153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2084 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörös- és a fokhagymát apróra felkockázzuk. A fokhagyma- és a hagymakockákat 1 ek felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított parajlevelet, és 3-4 perc alatt megfonyasztjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  2. 40 g fetát apró kockákra vágunk. A hússzeleteket sóval, borssal megszórjuk, majd ráhalmozzuk a kihűlt spenótot meg a juhsajtot. Feltekerjük, megtűzzük.
  3. A maradék olajat felforrósítjuk, a hústekercseket körbe-körbe megpirítjuk. Felöntjük a borral és a levessel, majd fedő alatt 20 percig pároljuk.
  4. A tekercseket kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyelevet besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. A mártást sóval, borssal ízesítjük.
  5. A tekercseket visszatesszük a mártásba. Ráreszeljük a maradék fetát.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2472
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom húsétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...