r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9985.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1214 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    3994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    969 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82624 micro
  • Lut-zea
    25399 micro
Összesen 3052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6062 micro
  • Lut-zea
    1863 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. Egy kanál olívaolajat felhevítünk egy közepes lábasban, és megfuttatjuk rajta a lilahagymát.
  2. Hozzáadjuk a bulgurt, megkeverjük, majd felöntjük a bulgur mennyiségének másfélszeresével (kb. 6 dl víz). Sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, míg a bulgur beszívja a vizet, majd levesszük a tűzről és lefedve hagyjuk még 15-20 percig.
  4. A fokhagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben a felhevített olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk.
  5. A fetát felkockázzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A megpuhult bulgurhoz adjuk a fetát, a spenótot, az aszalt paradicsomot. Hozzáadjuk az aszalt paradicsom olaját és a pestót is. Alaposan összekeverjük, majd tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14150
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, laktató "saláta" - szuperül bírja a szállítást, hidegen is finom, nagyon jól működik piknikekre és munkaebédnek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...