r
Nosalty Logó

Spenótos fehérbableves kolbásszal (Babkrémleves 2.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Spenótos fehérbableves kolbásszal (Babkrémleves 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2437 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    3018 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3365 micro
Összesen 609 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10270.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    6831 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1804 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    12072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13461 micro
Összesen 2437 kcal
  • 18% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsük fel egy nagyobb edényben az olajat, majd pirítsuk meg benne kissé az aprított zellert, sárgarépát, vöröshagymát. Ez a folyamat kb. 10 percet vesz igénybe.
  2. Adjuk hozzá a babérlevelet, a zöldségalaplevet, az aprított spenótot és a babot is. Lassú tűzön főzzük kb. 20 percig.
  3. Közben tegyük egy serpenyőbe a fokhagymát és a vastagabb karikákra vágott kolbászt, s pirítsuk meg őket. Csak pirítsuk, ne hagyjuk megégni a fokhagymát!
  4. Kóstoljuk meg a levest, ha kell, sóval és borssal ízesítsük.
  5. Turmixgéppel egyenletesre pürésítsük le az egészet. (Turmixolás előtt a babérlevelet ne felejtsük el kivenni a levesből!)
  6. Tálalásnál fektessünk pár kolbászkarikát a leves tetejére, és kínáljunk hozzá ropogós kenyeret, esetleg pirítóst.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5655
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Saját anyagával sűrített leves, ami cukorbetegeknek és lisztérzékenyek is előnyös.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Furcsa, de jófajta házasság ez a leves a bab, a spenót és a kolbász között. Kiváló náthaűző: meleg, tápláló, a spenótnak és a többi zöldségnek köszönhetően vitamindús, a fokhagyma pedig immunerősítő, értisztító. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...