r
Nosalty Logó

Spenótfelfújt fokhagymásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spenótfelfújt fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4588 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10191 micro
Összesen 361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    3522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18352 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40764 micro
Összesen 1439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3523 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, a lisztet átforgatjuk benne, felöntjük tejjel, tehát egy sűrű besamel mártást készítünk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A besamelt a felengedett spenóttal, a tojások sárgájával, a sóval, borssal, szerecsendióval összemixeljük botmixerrel.
  4. A tojásfehérjehabot a spenótos masszához keverjük és egy kivajazott, morzsával szórt tepsibe öntjük.
  5. A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit félig töltünk vízzel, és a felfújtatebbe a tepsibe helyezve megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12470
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótfelfújt fokhagymásan
Évi néni 1830 recept

Még régebben kollégám feleségétől kaptam ezt a receptet, most találtam rá, így gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...