Spenót-torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
496
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1983
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
151
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 438 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11109 micro
Összesen
496
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5171.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1813 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 1337 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 571.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2795 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 1750 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 826 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 1094 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20410 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44437 micro
Összesen
1983
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1565 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3406 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
12 dkg burgonya
-
1 kk sütőpor
-
1 kávéskanál fokhagymakrém
-
2 db tojás
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
Elkészítés
- A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk.
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
- Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.)
- Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.)
- A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük.
- Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 27325
- Feltöltés dátuma: 2009. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mélyhűtőben már elég régóta várakozott egy zacskós parajpüré. Főzeléknek kevés lett volna, ezért készült belőle ez a torta.