r
Nosalty Logó

Spenót-torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenót-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11109 micro
Összesen 496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5171.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1813 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    1750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20410 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44437 micro
Összesen 1983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3406 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk.
  2. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük.
  3. Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.)
  4. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.)
  5. A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük.
  6. Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27325
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mélyhűtőben már elég régóta várakozott  egy zacskós parajpüré. Főzeléknek kevés lett volna, ezért készült belőle ez a torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...