Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lepényhez
-
250g zöldspárga35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
18g snidling5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
138g leveles tészta510 kcal
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lepényhez
-
500g zöldspárga70 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g ricotta300 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
35g snidling11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
Összesen
1576
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lepényhez
-
41.6g zöldspárga6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
14.1g citrom2 kcal
-
16.6g ricotta25 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
2.9g snidling1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.9g leveles tészta85 kcal
Összesen
132
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 294.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1304 micro
Összesen
788
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2022.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 588.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 2555 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2609 micro
Összesen
1576
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A lepényhez
-
1 csomag zöldspárga
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db citrom
-
200 g ricotta
-
5 szál snidling
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
A lepényhez
- Előveszünk egy közepes méretű serpenyőt (olyan legyen, amit be tudunk tenni a sütőbe), majd a segítségével kivágunk egy kört a leveles tésztából. Így pont akkora lesz, mint az edényünk.
- A ricottát összeturmixoljuk a citromfűvel, snidlinggel, sóval, borssal és a citrom reszelt héjával. Ha kész, egyenletesen rákenjük a leveles tésztára.
- A sütőt elmőlegeítjük 200 fokra. A spárgákat megtisztítjuk, fás részüket letörjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd közepes lángon félkészre pároljuk a spárgát. Az utolsó pár percben sózzuk-borsozzuk, ráfacsarunk némi citromlevet és a felszeletelt fokhagymát is a serpenyőhöz adjuk (azért nem korábban, mert akkor megég és keserű lesz). Fontos, hogy a spárgát ne pároljuk túl, mert még a sütőben is puhulni fog.
- Óvatosan a spárgákra helyezzük a leveles tésztát úgy, hogy a ricottás oldala nézzen lefelé. A serpenyőt a sütőbe tesszük, ahol a pitét nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a tészta felső része már barna, akkor elkészültünk.
- A pitét még melegen kiborítjuk egy tálra, citromfűvel, citromhéjjal és parmezánforgácsokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 291
- Feltöltés dátuma: 2023. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Aki 30 perc alatt elkészülő, gyors ebédre vágyik, és mellette még a spárgát is kipróbálná úgy, ahogy még korábban soha, annak meleg szívvel ajánlom az alábbi receptet, amit a klasszikus fordított sütemény, az almás tarte tatin ihletett.