r
Nosalty Logó

Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. Előveszünk egy közepes méretű serpenyőt (olyan legyen, amit be tudunk tenni a sütőbe), majd a segítségével kivágunk egy kört a leveles tésztából. Így pont akkora lesz, mint az edényünk.
  2. A ricottát összeturmixoljuk a citromfűvel, snidlinggel, sóval, borssal és a citrom reszelt héjával. Ha kész, egyenletesen rákenjük a leveles tésztára.
  3. A sütőt elmőlegeítjük 200 fokra. A spárgákat megtisztítjuk, fás részüket letörjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd közepes lángon félkészre pároljuk a spárgát. Az utolsó pár percben sózzuk-borsozzuk, ráfacsarunk némi citromlevet és a felszeletelt fokhagymát is a serpenyőhöz adjuk (azért nem korábban, mert akkor megég és keserű lesz). Fontos, hogy a spárgát ne pároljuk túl, mert még a sütőben is puhulni fog.
  4. Óvatosan a spárgákra helyezzük a leveles tésztát úgy, hogy a ricottás oldala nézzen lefelé. A serpenyőt a sütőbe tesszük, ahol a pitét nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a tészta felső része már barna, akkor elkészültünk.
  5. A pitét még melegen kiborítjuk egy tálra, citromfűvel, citromhéjjal és parmezánforgácsokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 290
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel
Lakos Benedek 373 recept

Aki 30 perc alatt elkészülő, gyors ebédre vágyik, és mellette még a spárgát is kipróbálná úgy, ahogy még korábban soha, annak meleg szívvel ajánlom az alábbi receptet, amit a klasszikus fordított sütemény, az almás tarte tatin ihletett.

Hozzávalók

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...