r
Nosalty Logó

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1744 micro
Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    6990 micro
  • β-crypt
    958 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6976 micro
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunkhozzá egy löttyintés szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
  2. Hozzáadjuka felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuka vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
  4. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk,két centis darabokra vágvahozzáadjuka csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
  5. Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjüka csirkéhez és így besűrítjükaz ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6018
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az ilyen típusú ételeket, mert finomak, laktatóak, változatosak és pillanatok alatt elkészülnek. Csak a fantáziánk, és persze néhány alapanyag szükséges hozzá. Mindig találok valamilyen zöldségfélét a hűtőben ami alkalmas arra, hogy megfelelő kísérője legyen a csirkehúsból készülő ragunak. Estére, mikor egy zsúfolt nap után, már csak arra vágyunk, hogy leüljünk és megpihenjünk, akkor ugye még nincs vége a napnak, mert vacsorát kell készíteni. Ilyenkor, ezek az ételek szinte mentőövnek számítanak, mert mindennel együttvéve az elkészítésük nem tart 30 percnél tovább, de mégis frissen készített, meleg vacsorával lephetjük meg a családot. Ha ügyesen osztjuk be a munkafolyamatokat, akkor tényleg nagyon gyorsan elkészülhet az ételünk. Leírom én, hogy szoktam. Először is felmérem a "terepet" azaz, megnézem mit tudok éppen felhasználni a hűtő kínálatából. Csirkemellfilét, szeletelt bacont mindig tartok itthon, mivel tudom, hogy az előbbi pillanatok alatt elkészíthető, az utóbbi pedig minden ételt "feldob" a füstölt ízével. Találtam hozzá egy darab kaliforniai paprikát, ami már pár napja árválkodott a hűtőben, talán salátához vettem anno. Volt még itthon egy csomag friss spárga, amit "csak úgy" vettem, hogy majd lesz belőle valami. A csomag fele, ez alkalommal el is fogyott. Aztán még ott volt egy fél póréhagyma, aminek a másik felét pár napja elhasználtam, de mivel akkor sok lett volna az egész, így az is a hűtőben várta a sorsát. A cserepekben mindig van friss, zöld fűszernövény, így ki is választottam ehhez az ételhez a leginkább passzoló bazsalikomot. Igaz, azon gondolkodtam egy-két percet, hogy milyen körettel készítsem, de a kis családom gyorsan megszavazta ezúttal a rizs köretet. Így már össze is állt a "csapat". Először is minden alapanyagot megmosok, megtisztítok, előveszek egy nagy vágódeszkát, amin szép sorban mindent összevágok, ráteszem egy nagyobb tányérra, szép kis kupacokba rendezve, utoljára hagyva a húst. Mielőtt elkezdem készíteni az ételt, már teszem is oda a  köretnek, ebben az esetben a rizsnek, a főzővizet, mert mire az étel elkészül, addigra illik a köretnek is elkészülnie. Tehát szerintem mindennek az alapja a tervezés, és az előkészítés, mert így mindent el tudunk időben, gyorsan készíteni, nem kapkodunk, nem idegeskedünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...