Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
123g fehér spárga17 kcal
-
12 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
490g fehér spárga69 kcal
-
49 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
35.7g csirkemellfilé43 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
5.1g póréhagyma1 kcal
-
25g fehér spárga4 kcal
-
3 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
3.1g bazsalikom1 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
0.5g szőlőmagolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 349.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1747 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1744 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.7 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4047.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2118 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1397.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 960 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 424 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 6990 micro
-
β-crypt 958 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6976 micro
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
0.5 db póréhagyma
-
7 db fehér spárga
-
1 db tojássárgája
-
200 ml főzőtejszín
-
1 ek szőlőmagolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
- A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunkhozzá egy löttyintés szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
- Hozzáadjuka felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
- Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuka vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
- Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk,két centis darabokra vágvahozzáadjuka csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
- Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjüka csirkéhez és így besűrítjükaz ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6018
- Feltöltés dátuma: 2012. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretem az ilyen típusú ételeket, mert finomak, laktatóak, változatosak és pillanatok alatt elkészülnek. Csak a fantáziánk, és persze néhány alapanyag szükséges hozzá. Mindig találok valamilyen zöldségfélét a hűtőben ami alkalmas arra, hogy megfelelő kísérője legyen a csirkehúsból készülő ragunak. Estére, mikor egy zsúfolt nap után, már csak arra vágyunk, hogy leüljünk és megpihenjünk, akkor ugye még nincs vége a napnak, mert vacsorát kell készíteni. Ilyenkor, ezek az ételek szinte mentőövnek számítanak, mert mindennel együttvéve az elkészítésük nem tart 30 percnél tovább, de mégis frissen készített, meleg vacsorával lephetjük meg a családot. Ha ügyesen osztjuk be a munkafolyamatokat, akkor tényleg nagyon gyorsan elkészülhet az ételünk. Leírom én, hogy szoktam. Először is felmérem a "terepet" azaz, megnézem mit tudok éppen felhasználni a hűtő kínálatából. Csirkemellfilét, szeletelt bacont mindig tartok itthon, mivel tudom, hogy az előbbi pillanatok alatt elkészíthető, az utóbbi pedig minden ételt "feldob" a füstölt ízével. Találtam hozzá egy darab kaliforniai paprikát, ami már pár napja árválkodott a hűtőben, talán salátához vettem anno. Volt még itthon egy csomag friss spárga, amit "csak úgy" vettem, hogy majd lesz belőle valami. A csomag fele, ez alkalommal el is fogyott. Aztán még ott volt egy fél póréhagyma, aminek a másik felét pár napja elhasználtam, de mivel akkor sok lett volna az egész, így az is a hűtőben várta a sorsát. A cserepekben mindig van friss, zöld fűszernövény, így ki is választottam ehhez az ételhez a leginkább passzoló bazsalikomot. Igaz, azon gondolkodtam egy-két percet, hogy milyen körettel készítsem, de a kis családom gyorsan megszavazta ezúttal a rizs köretet. Így már össze is állt a "csapat". Először is minden alapanyagot megmosok, megtisztítok, előveszek egy nagy vágódeszkát, amin szép sorban mindent összevágok, ráteszem egy nagyobb tányérra, szép kis kupacokba rendezve, utoljára hagyva a húst. Mielőtt elkezdem készíteni az ételt, már teszem is oda a köretnek, ebben az esetben a rizsnek, a főzővizet, mert mire az étel elkészül, addigra illik a köretnek is elkészülnie. Tehát szerintem mindennek az alapja a tervezés, és az előkészítés, mert így mindent el tudunk időben, gyorsan készíteni, nem kapkodunk, nem idegeskedünk.