Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
313g víz0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g füstölt lazac29 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
232
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
100g füstölt lazac117 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
931
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
21.4g fehér spárga3 kcal
-
53.4g víz0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
4.3g burgonya2 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
4.3g fehérbor4 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4.3g füstölt lazac5 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
41
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 494.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 776 micro
Összesen
232
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2123.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1978.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 774 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 1826 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3105 micro
Összesen
931
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
500 g fehér spárga
-
1.3 l víz
-
2 ek vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
100 g burgonya
-
2 evőkanál finomliszt
-
100 g főzőtejszín
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
10 dkg füstölt lazac
-
1 ek petrezselyem
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,25 liter enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
- A spárgát srégen 3 cm-es darabokra vágjuk. A vizet, amiben a spárga főtt, felfőzzük, hozzáadjuk a spárgát, és kb. 10 percig főzzük. A spárgát leszűrjük, a levet felfogjuk.
- A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk.
- A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a burgonyát, pár percig dinszteljük, megszórjuk a liszttel, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és a spárga lével, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről és pürésítjük. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforrósítjuk.
- A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, hozzákavarunk kb. 6 ek-nyit a forró levesből, majd a forró, de már nem fövő leveshez keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a vékony csíkokra vágott lazaccal és a petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3029
- Feltöltés dátuma: 2014. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A spárgalevet és a spárgát megfőzhetjük egy nappal hamarabb. Másnap már 20-25 perc alatt már kész is a levesünk.