Spárgakrémleves 9. - leveles csigával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
63g fehér spárga9 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A csigához
-
34g leveles tészta128 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
384
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
250g fehér spárga35 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A csigához
-
138g leveles tészta510 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1531
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
16.6g fehér spárga2 kcal
-
39.9g zöldség alaplé3 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
6.7g főzőtejszín9 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
A csigához
-
9.2g leveles tészta34 kcal
-
6.7g sajt23 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
Összesen
102
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
384
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4945.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1088 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 2974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 342.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 769 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 886 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1708 micro
Összesen
1531
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
25 dkg fehér spárga
-
6 dl zöldség alaplé
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
-
1 csipet cukor
-
1 dl főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
A csigához
-
0.5 csomag leveles tészta
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
A leveshez
- A spárgát tisztítsuk meg, a fejeket vágjuk le. A csontlevest a tejjel forraljuk fel, tegyük bele a spárgát, és főzzük 4-5 percig. Ekkor adjuk hozzá a spárgafejeket is, és forraljuk együtt tovább.
- A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd sűrítsük be vele a levest. Ítesítsük sóval, őrölt fehérborssal, csipetnyi cukorral, és merülőmixerrel pépesítsük.
- Szűrjük át, majd merjük a tejszínnel elkevert tojássárgájára.
- Kínáljunk mellé forró sajtos csigát.
- A csiga elkészítéséhez a felengedett, de még hideg leveles tésztát nyújtsuk 15x20 cm-es téglalappá, kenjük meg felvert tojással.
- Hintsük meg reszelt sajttal, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, és szorosan csavarjuk fel, mint a bejglit.
- Éles késsel szeljük ujjnyi vastag karikára, és fektessük őket sütőpapírral borított tepsire.
- Spricceljük rá a maradék tojást, és forró sütőben süssük szép pirosra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19476
- Feltöltés dátuma: 2011. május 26.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges ízeket. A sajtos csiga és a spárgakrémleves nagyszerű ízkombinációt alkot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a krémleves igazából édesanyám műve, aki most kezd barátkozni a krémlevesekkel. Elsőre készítette. és nagy sikert aratott vele.