r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves 9. - leveles csigával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgakrémleves 9. - leveles csigával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 1531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    2974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 1531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csigához

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgát tisztítsuk meg, a fejeket vágjuk le. A csontlevest a tejjel forraljuk fel, tegyük bele a spárgát, és főzzük 4-5 percig. Ekkor adjuk hozzá a spárgafejeket is, és forraljuk együtt tovább.
  2. A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd sűrítsük be vele a levest. Ítesítsük sóval, őrölt fehérborssal, csipetnyi cukorral, és merülőmixerrel pépesítsük.
  3. Szűrjük át, majd merjük a tejszínnel elkevert tojássárgájára.
  4. Kínáljunk mellé forró sajtos csigát.
  5. A csiga elkészítéséhez a felengedett, de még hideg leveles tésztát nyújtsuk 15x20 cm-es téglalappá, kenjük meg felvert tojással.
  6. Hintsük meg reszelt sajttal, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, és szorosan csavarjuk fel, mint a bejglit.
  7. Éles késsel szeljük ujjnyi vastag karikára, és fektessük őket sütőpapírral borított tepsire.
  8. Spricceljük rá a maradék tojást, és forró sütőben süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19476
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges ízeket. A sajtos csiga és a spárgakrémleves nagyszerű ízkombinációt alkot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a krémleves igazából édesanyám műve, aki most kezd barátkozni a krémlevesekkel. Elsőre készítette. és nagy sikert aratott vele.

Hozzávalók

A leveshez

A csigához

Címlapról ajánljuk

További cikkek