r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves 9. - leveles csigával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgakrémleves 9. - leveles csigával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 1531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A csigához

Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 384 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    2974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 1531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csigához

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgát tisztítsuk meg, a fejeket vágjuk le. A csontlevest a tejjel forraljuk fel, tegyük bele a spárgát, és főzzük 4-5 percig. Ekkor adjuk hozzá a spárgafejeket is, és forraljuk együtt tovább.
  2. A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd sűrítsük be vele a levest. Ítesítsük sóval, őrölt fehérborssal, csipetnyi cukorral, és merülőmixerrel pépesítsük.
  3. Szűrjük át, majd merjük a tejszínnel elkevert tojássárgájára.
  4. Kínáljunk mellé forró sajtos csigát.
  5. A csiga elkészítéséhez a felengedett, de még hideg leveles tésztát nyújtsuk 15x20 cm-es téglalappá, kenjük meg felvert tojással.
  6. Hintsük meg reszelt sajttal, frissen őrölt borssal, szerecsendióval, és szorosan csavarjuk fel, mint a bejglit.
  7. Éles késsel szeljük ujjnyi vastag karikára, és fektessük őket sütőpapírral borított tepsire.
  8. Spricceljük rá a maradék tojást, és forró sütőben süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19476
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges ízeket. A sajtos csiga és a spárgakrémleves nagyszerű ízkombinációt alkot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a krémleves igazából édesanyám műve, aki most kezd barátkozni a krémlevesekkel. Elsőre készítette. és nagy sikert aratott vele.

Hozzávalók

A leveshez

A csigához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...