Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
15g ementáli sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
687
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
30g ementáli sajt118 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1375
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
36g fehér spárga5 kcal
-
43.2g burgonya25 kcal
-
3.2g petrezselyem1 kcal
-
3.2g majonéz17 kcal
-
10.8g habtejszín32 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
2.2g ementáli sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
99
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 416.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 449 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1996 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2515 micro
Összesen
687
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1979.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 576 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 832.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 971 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 899 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3992 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5030 micro
Összesen
1375
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
4 ek majonéz
-
1.5 dl habtejszín
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát, burgonyát megtisztítjuk. A spárgát 3 részre, a nem lisztes burgonyát csónakokra vágjuk. Mindkettőt megfőzzük enyhén sós vízben. A spárgát roppanósra, azaz a forrástól számítva max. 10 percig.
- A majonézt, tejszínt, mustárt habosra kikeverjük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a leszűrt spárgát beleborítjuk, elrendezzük. Ráöntjük a majonézes keverék kétharmadát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk.
- Felforrósítjuk a vajat, és ebben szép zsemleszínűre pirítjuk a burgonyát. A vajjal együtt ráborítjuk a spárga tetejére, elrendezzük, és meglocsoljuk a maradék szósszal. Ca. 20 percig csőben átsütjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4192
- Feltöltés dátuma: 2017. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Megjelent a spárga! Igaz spanyol, de spárga... Saját kreációmban készült a finomság...