r
Nosalty Logó

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
15.1g
Fehérje
51.1g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
416.1g
Víz
119.8g
Koleszterin
9.1g
Rost
8.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 687 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3992 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5030 micro
Összesen 1375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát, burgonyát megtisztítjuk. A spárgát 3 részre, a nem lisztes burgonyát csónakokra vágjuk. Mindkettőt megfőzzük enyhén sós vízben. A spárgát roppanósra, azaz a forrástól számítva max. 10 percig.
  2. A majonézt, tejszínt, mustárt habosra kikeverjük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a leszűrt spárgát beleborítjuk, elrendezzük. Ráöntjük a majonézes keverék kétharmadát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és ebben szép zsemleszínűre pirítjuk a burgonyát. A vajjal együtt ráborítjuk a spárga tetejére, elrendezzük, és meglocsoljuk a maradék szósszal. Ca. 20 percig csőben átsütjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Megjelent a spárga! Igaz spanyol, de spárga... Saját kreációmban készült a finomság...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!