r
Nosalty Logó

Spárga és feta rétestakaróban

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Spárga és feta rétestakaróban
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

442
Kalória
10.9g
Fehérje
33g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
151.4g
Víz
74.7g
Koleszterin
4.6g
Rost
7.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 3537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4715 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6959 micro
Összesen 3537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

spárga-feta batyu

  1. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük az olívaolajjal, valamint alaposan meg is sózzuk. Előkészítünk minden alapanyagot - egy réteslapból két spárgás tekercset tudunk készíteni.
  2. A réteslap felét (egyszerre eggyel dolgozunk) megkenjük a vajas keverékkel, majd ráhajtjuk a megkenetlen felét. Ezt megismételjük mégegyszer, méghozzá úgy, hogy a rövidebb oldalát hajtjuk félbe - így a végén egy hosszú csíkot fogunk kapni.
  3. Ha készítettünk mentás vajat (lásd lejjebb), akkor abból egy-egy kanálkával megkenjük a tésztacsík két végét. Ha nem használunk, akkor helyette kenjünk rá a vajas mixből. Reszeljünk rá egy kevés citromhéjat is.
  4. Egy-egy szál spárgát és egy-egy csík fetasajtot helyezünk keresztbe a tésztacsík mindkét végére, majd kétoldalról feltekerjük a tekercseket. Amikor középen összeér a két tekercs, késsel kettévágjuk a tésztát, így lesz egy réteslapból két tekercs.
  5. Amikor mindegyik spárgás tekercs készen van, egy sütőtálat kivajazunk, és egymás mellé belefektetjük a tekercseket (ha kell, használjunk két tálat). Kenjük le a tetejüket zsiradékkal és szórjuk meg szezám-mák keverékkel, valamint egy-egy csipet sópehellyel.
  6. 190 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára és törékenyen ropogósra sütjük, majd mézzel meglocsolva tálaljuk.

mentás vaj (elhagyható)

  1. Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, majd egynemű krémmé turmixoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem tudunk betelni a spárgaszezonnal, a kis lurkók pedig ezúttal fetasajttal léptek frigyre, méghozzá egy-egy rétestakaró jótékony, ropogós belsejébe bugyolálva. Az ízeket a sok vaj mellett némi menta, szezámmag és kevés méz emeli még magasabb szintre, a végeredmény pedig ellenállhatatlanul réteges, aranybarnán roppanós, és nagyon tavaszízű: egy falat görög tengerpart minden harapás!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!