Spárga és feta rétestakaróban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
spárga-feta batyu
-
31g réteslap92 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
175g zöldspárga25 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g szezámmag5 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g méz19 kcal
mentás vaj (elhagyható)
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
spárga-feta batyu
-
250g réteslap738 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
1400g zöldspárga196 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g méz152 kcal
mentás vaj (elhagyható)
Összesen
3537
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 754.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 151.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 589 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 870 micro
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 247.5 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6033 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1785 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 2379 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2338 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 449 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 1558 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 4715 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6959 micro
Összesen
3537
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
152
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
spárga-feta batyu
mentás vaj (elhagyható)
Elkészítés
spárga-feta batyu
- A vajat megolvasztjuk és elkeverjük az olívaolajjal, valamint alaposan meg is sózzuk. Előkészítünk minden alapanyagot - egy réteslapból két spárgás tekercset tudunk készíteni.
- A réteslap felét (egyszerre eggyel dolgozunk) megkenjük a vajas keverékkel, majd ráhajtjuk a megkenetlen felét. Ezt megismételjük mégegyszer, méghozzá úgy, hogy a rövidebb oldalát hajtjuk félbe - így a végén egy hosszú csíkot fogunk kapni.
- Ha készítettünk mentás vajat (lásd lejjebb), akkor abból egy-egy kanálkával megkenjük a tésztacsík két végét. Ha nem használunk, akkor helyette kenjünk rá a vajas mixből. Reszeljünk rá egy kevés citromhéjat is.
- Egy-egy szál spárgát és egy-egy csík fetasajtot helyezünk keresztbe a tésztacsík mindkét végére, majd kétoldalról feltekerjük a tekercseket. Amikor középen összeér a két tekercs, késsel kettévágjuk a tésztát, így lesz egy réteslapból két tekercs.
- Amikor mindegyik spárgás tekercs készen van, egy sütőtálat kivajazunk, és egymás mellé belefektetjük a tekercseket (ha kell, használjunk két tálat). Kenjük le a tetejüket zsiradékkal és szórjuk meg szezám-mák keverékkel, valamint egy-egy csipet sópehellyel.
- 190 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára és törékenyen ropogósra sütjük, majd mézzel meglocsolva tálaljuk.
mentás vaj (elhagyható)
- Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, majd egynemű krémmé turmixoljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1383
- Feltöltés dátuma: 2024. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Nem tudunk betelni a spárgaszezonnal, a kis lurkók pedig ezúttal fetasajttal léptek frigyre, méghozzá egy-egy rétestakaró jótékony, ropogós belsejébe bugyolálva. Az ízeket a sok vaj mellett némi menta, szezámmag és kevés méz emeli még magasabb szintre, a végeredmény pedig ellenállhatatlanul réteges, aranybarnán roppanós, és nagyon tavaszízű: egy falat görög tengerpart minden harapás!