r
Nosalty Logó

Spanyol sokbabos egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tenger
Spanyol sokbabos egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    413 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1535 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    806 micro
  • β-karotin
    6863 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3992 micro
Összesen 1746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babokat megtisztítjuk, tetszőlegesen előkészítjük (a sárgát kisebb darabokra vágtam, a zöldet egyben hagytam).
  2. Készre főzzük őket (mivel minden zsenge volt, egy fazékba öntöttem őket, a főzővízbe sót, egész borsot, fokhagymagerezdeket, babérlevelet tettem). Leszűrjük, jeges vízben gyorsan lehűtjük.
  3. Közben a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, nem túl puhára főzzük.
  4. A füstölt sonkát feldaraboljuk, 1-2 ek olívaolajon pirosra sütjük, majd a serpenyőből kivesszük.
  5. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, majd pár perc múlva a paradicsomot is. Sózzuk, készre sütjük-pároljuk.
  7. A közben megfőtt burgonyát kevés olívaolajon egy másik serpenyőben pirosra sütjük.
  8. Végül a paradicsomos hagymás alapot, a sült sonkát, a babokat és a sült burgonyát összeöntjük, 3-4 perc alatt összemelegítjük.
  9. Ha nagyon száraz lenne, a tűzről levéve átforgathatjuk még pár kanál olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9297
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsenge babfélék várnak fagyasztásra. Hogy így szépen együtt volt három fajta, adódott, hogy megpróbáljam összehozni egy spanyol recept variációját. Az eredetiben csak zöldhüvelyű bab van, 1 kg-hoz 50 dkg burgonya, és a végén egy főtt tojást reszelnek rá. Én inkább pár szem fekete olívabogyót szórtam rá a tányéromon.  Elbírna egy kis csípős paprikát is...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...