r
Nosalty Logó

Spanyol omlett 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Spanyol omlett 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omletthez

A díszítéshez

Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omletthez

A díszítéshez

Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omletthez

A díszítéshez

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 1633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Az omletthez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omletthez

  1. A krumplit pucoljuk meg és karikázzuk fel.
  2. Hevítsünk fel egyserpenyőben 2 ek olívaolajat kockázzuk bele a szalonnát és pirítsuk meg.
  3. Ha kész, akkor a szalonnát vegyük ki és csepegtessük le, tegyük félre, majd a szalonnából kisült zsírt is öntsük ki a serpenyőből és ezt is tegyük félre, mert később szükség lesz rá.
  4. A serpenyőt ismét hevítsük fel 1 dl olívaolajjal és ebben süssük meg a krumplikarikákat. Ha kész, akkor a krumplit tegyük szintén félre, és a serpenyőben lévő olívaolajat öntsük ki, ez már nem kell.
  5. A hagymát kockázzuk fel, öntsük vissza a serpenyőbe a szalonnák kisült zsírját, ebben pároljuk üvegesre a hagymát.
  6. Vágjuk csíkokraa parikát és a sonkát, és (vagy) a paprikás szalámit, majd pirítsuk a hagymával 5 percig.
  7. Közben 4 tojástüssünk fel, tegyünk bele sót, és tépkedjük bele a bazsalikomot, verjük fel.
  8. A krumplit most tegyük a serpenyőbe, forgassuk bele, majd adjuk hozzá a tojást, és süssük meg.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6089
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Szedd ki, és a tányérra tegyél mellé koktélparadicsomot. A kész kaja tetejére rakj egy szál petrezselymet (rejtett utalás), szórd meg egy csipet őrölt pirospaprikával, és ha elbírja, akkor most jöhet rá a szalonnapörc. Ennyi. Tuti siker. Ha van félkész bágetted, amit ki tudsz hozzá sütni frissen a sütőben, akkor 2 hét dicsőség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Hát ilyen még nem volt. Ez most csak férfiaknak szól. Szigorúan kiteszem alulra a nemzetközileg elfogadott jelet. Akarsz magadnak egy nyugis, jól induló hétvégét? Akarsz jó pontokat gyűjteni a csajodnál karácsony előtt? (idáig tiszta tévéshoppp) Eleged van abból, hogy a csajod a barátnőivel töltött kidumálós este után folyamatosan ilyenekkel szekál: „Barbi pasija rendet rak maga után, bezzeg Te…”(erre már van gyógyszer) „Lia pasija bezzeg rendszeresen visz virágod, Te mikor hoztál?” (biztos virágfutár a csávó) „Más férfi lehajtja a wc ülőkét!” (jó, hát aranyeres) „Péter kivasalja az ingét!” (milyen inget, normális ez? vagy? Utoljára ballagáson vettél fel inget…) EMBER EZT KI NE MONDD hangosan, mert ezért megint a leszúrásokat gyarapítod... Na, készítsd ezt el, és garantált, hogy már holnap minden barátnője tudni fogja, hogy Te mekkora király vagy, és a többi csaj lúzer, hogy nem veled van. Fater féle spanyol omlett: Ez faterom kedvenc reggelije volt. Spanyol omlettnek a csajom nevezte el, köze nincs Spanyolországhoz, sztem inkább parasztreggeli… ja, nem a fenti idézőjeles mondatokért. Csak a parasztreggeli név nem divatos mostanság (pedig beszédes). Ha ma neveznék el vmi főzőműsorban, akkor tuti ilyesmi lenne, hogy aszongya Az andalúz vidék kincsei…, vagy vmi hasonló gejl okosság. Tehát, hámozz meg egy egész krumplit, karikázd fel vékonyra. Keress a hűtőben szalonnát. Lehet bacon, vagy sima. Ha a bacon szeletelt, akkor 4 szelet legyen, ha sima szalonna, akkor vágj kb. egy fél centi vastag csíkot. Kockázd fel a szalonnát, és tedd bele egy serpenyőbe, és tegyél alá 2 evőkanál olívaolajat(így könnyeben pirul és nem fog leégni, füstölni). Közepes lángon pirítsd őket ropogósra, várd meg, míg kisül belőlük a legtöbb zsír. Ekkor szedd ki villával, vagy szűrőkanállal a pörcöket a serpenyőből, csöpögtesd le a zsírjukat a serpenyő fölött, és tedd külön egy kistányérra. A különszedett szalonnák alá ne tegyél semmit (pl. papírtörlőt), mert nem lesz ropogós. Egyébként ezeket csak azért kell külön kiszedni, mert ha a csajod a reformkonyha híve, vagy állandóan fogyózik, akkor hiába a reggeli, a szalonnába beleköt, mint kezdő anyuka a sósgyurmába. A serpenyőből a szalonnák zsírját öntsd külön egy tányérba, később kell még. Fogj 1 dl olívaolajat, és öntsd a serpenyőbe, forrósítsd fel, és mehet bele a felkarikázott krumpli. Süsd meg őket. Aztán ezt is szedd ki, az olajat kiöntheted. Kell egy fél fej vöröshagyma, vagy 1 szál póréhagyma. Kockázd fel. A zsírt öntsd vissza a serpenyőbe és közepes lángon párold üvegesre rajta a hagymát. Fogj egy kaliforniai paprikát (Spanyol omlett mi?, földrajzból hányas volt?), vagy normál magyart, és vágd hosszú csíkokra.(ha belefér, akkor 2-3 karika csípőspaprika is nagyon kellene) Ha van otthon egy kis maradék sonka (serrano, mert egyedül emiatt lehetne spanyol) 5 dkg, esetleg paprikás szalámi (De csak ha a csaj szereti. Arra semmi szükség, hogy kiturkálja a tányér szélére, mert akkor az életben nem kap többet reggelit, és jobb, ha erre a konfliktushelyzetre te már lehetőséget sem adsz), akkor ezeket is csíkozd és mehet a paprika mellé. Pirítsd őket együtt 4-5 percig, addig fogj négy tojást, verd fel őket. A tojásba tegyél egy csipet sót (nem kell több, mert a szalonna úgyis sós volt). Tépj, vagy vágj kis darabokra 5-6 levél friss bazsalikomot, és keverd a tojásokba. A sültkrumpli karikákat dobd be a párolt cucc közé a serpenyőbe, forgasd át őket, és öntsd rá a tojásokat. Süsd meg.

Hozzávalók

Az omletthez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...