Spanyol omlett 2.
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omletthez
-
50g burgonya29 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
25g serrano sonka34 kcal
-
51g olívaolaj451 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omletthez
-
100g burgonya58 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
50g serrano sonka68 kcal
-
102g olívaolaj902 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omletthez
-
12.5g burgonya7 kcal
-
27.6g tojás35 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
8.5g bacon33 kcal
-
12.5g tv-paprika2 kcal
-
6.3g serrano sonka9 kcal
-
12.8g olívaolaj113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A díszítéshez
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8.5g koktélparadicsom2 kcal
-
0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1440.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 986 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 226.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 674 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 148.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 1971 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 452.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 1347 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 169 micro
Hozzávalók
Az omletthez
-
1 közepes db burgonya
-
4 db tojás
-
4 szelet bacon
-
1 közepes db tv-paprika
-
1.2 dl olívaolaj
-
1 csipet só
A díszítéshez
-
petrezselyem ízlés szerint
-
4 db koktélparadicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Az omletthez
- A krumplit pucoljuk meg és karikázzuk fel.
- Hevítsünk fel egyserpenyőben 2 ek olívaolajat kockázzuk bele a szalonnát és pirítsuk meg.
- Ha kész, akkor a szalonnát vegyük ki és csepegtessük le, tegyük félre, majd a szalonnából kisült zsírt is öntsük ki a serpenyőből és ezt is tegyük félre, mert később szükség lesz rá.
- A serpenyőt ismét hevítsük fel 1 dl olívaolajjal és ebben süssük meg a krumplikarikákat. Ha kész, akkor a krumplit tegyük szintén félre, és a serpenyőben lévő olívaolajat öntsük ki, ez már nem kell.
- A hagymát kockázzuk fel, öntsük vissza a serpenyőbe a szalonnák kisült zsírját, ebben pároljuk üvegesre a hagymát.
- Vágjuk csíkokraa parikát és a sonkát, és (vagy) a paprikás szalámit, majd pirítsuk a hagymával 5 percig.
- Közben 4 tojástüssünk fel, tegyünk bele sót, és tépkedjük bele a bazsalikomot, verjük fel.
- A krumplit most tegyük a serpenyőbe, forgassuk bele, majd adjuk hozzá a tojást, és süssük meg.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6089
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
Szedd ki, és a tányérra tegyél mellé koktélparadicsomot. A kész kaja tetejére rakj egy szál petrezselymet (rejtett utalás), szórd meg egy csipet őrölt pirospaprikával, és ha elbírja, akkor most jöhet rá a szalonnapörc. Ennyi. Tuti siker. Ha van félkész bágetted, amit ki tudsz hozzá sütni frissen a sütőben, akkor 2 hét dicsőség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hát ilyen még nem volt. Ez most csak férfiaknak szól. Szigorúan kiteszem alulra a nemzetközileg elfogadott jelet. Akarsz magadnak egy nyugis, jól induló hétvégét? Akarsz jó pontokat gyűjteni a csajodnál karácsony előtt? (idáig tiszta tévéshoppp) Eleged van abból, hogy a csajod a barátnőivel töltött kidumálós este után folyamatosan ilyenekkel szekál: „Barbi pasija rendet rak maga után, bezzeg Te…”(erre már van gyógyszer) „Lia pasija bezzeg rendszeresen visz virágod, Te mikor hoztál?” (biztos virágfutár a csávó) „Más férfi lehajtja a wc ülőkét!” (jó, hát aranyeres) „Péter kivasalja az ingét!” (milyen inget, normális ez? vagy? Utoljára ballagáson vettél fel inget…) EMBER EZT KI NE MONDD hangosan, mert ezért megint a leszúrásokat gyarapítod... Na, készítsd ezt el, és garantált, hogy már holnap minden barátnője tudni fogja, hogy Te mekkora király vagy, és a többi csaj lúzer, hogy nem veled van. Fater féle spanyol omlett: Ez faterom kedvenc reggelije volt. Spanyol omlettnek a csajom nevezte el, köze nincs Spanyolországhoz, sztem inkább parasztreggeli… ja, nem a fenti idézőjeles mondatokért. Csak a parasztreggeli név nem divatos mostanság (pedig beszédes). Ha ma neveznék el vmi főzőműsorban, akkor tuti ilyesmi lenne, hogy aszongya Az andalúz vidék kincsei…, vagy vmi hasonló gejl okosság. Tehát, hámozz meg egy egész krumplit, karikázd fel vékonyra. Keress a hűtőben szalonnát. Lehet bacon, vagy sima. Ha a bacon szeletelt, akkor 4 szelet legyen, ha sima szalonna, akkor vágj kb. egy fél centi vastag csíkot. Kockázd fel a szalonnát, és tedd bele egy serpenyőbe, és tegyél alá 2 evőkanál olívaolajat(így könnyeben pirul és nem fog leégni, füstölni). Közepes lángon pirítsd őket ropogósra, várd meg, míg kisül belőlük a legtöbb zsír. Ekkor szedd ki villával, vagy szűrőkanállal a pörcöket a serpenyőből, csöpögtesd le a zsírjukat a serpenyő fölött, és tedd külön egy kistányérra. A különszedett szalonnák alá ne tegyél semmit (pl. papírtörlőt), mert nem lesz ropogós. Egyébként ezeket csak azért kell külön kiszedni, mert ha a csajod a reformkonyha híve, vagy állandóan fogyózik, akkor hiába a reggeli, a szalonnába beleköt, mint kezdő anyuka a sósgyurmába. A serpenyőből a szalonnák zsírját öntsd külön egy tányérba, később kell még. Fogj 1 dl olívaolajat, és öntsd a serpenyőbe, forrósítsd fel, és mehet bele a felkarikázott krumpli. Süsd meg őket. Aztán ezt is szedd ki, az olajat kiöntheted. Kell egy fél fej vöröshagyma, vagy 1 szál póréhagyma. Kockázd fel. A zsírt öntsd vissza a serpenyőbe és közepes lángon párold üvegesre rajta a hagymát. Fogj egy kaliforniai paprikát (Spanyol omlett mi?, földrajzból hányas volt?), vagy normál magyart, és vágd hosszú csíkokra.(ha belefér, akkor 2-3 karika csípőspaprika is nagyon kellene) Ha van otthon egy kis maradék sonka (serrano, mert egyedül emiatt lehetne spanyol) 5 dkg, esetleg paprikás szalámi (De csak ha a csaj szereti. Arra semmi szükség, hogy kiturkálja a tányér szélére, mert akkor az életben nem kap többet reggelit, és jobb, ha erre a konfliktushelyzetre te már lehetőséget sem adsz), akkor ezeket is csíkozd és mehet a paprika mellé. Pirítsd őket együtt 4-5 percig, addig fogj négy tojást, verd fel őket. A tojásba tegyél egy csipet sót (nem kell több, mert a szalonna úgyis sós volt). Tépj, vagy vágj kis darabokra 5-6 levél friss bazsalikomot, és keverd a tojásokba. A sültkrumpli karikákat dobd be a párolt cucc közé a serpenyőbe, forgasd át őket, és öntsd rá a tojásokat. Süsd meg.