r
Nosalty Logó

Spanyol csirkecomb Era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Era1980
Spanyol csirkecomb Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Ha pihentetni is akarjuk a bekent húst, ez a lépés lesz a 3. lépés.
  2. Először a páclevet készítjük el. A narancslevet, az olívaolajat a mustárral és a mézzel összekeverjük. Fűszerezzük kevés sóval és narancsborssal.
  3. A csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. 4 főnél elég egy kisebb tepsi, de ha vendégségbe szánjuk a húsételt, duplázható, triplázható a mennyiség, és így nagyobb tepsi, és természetesen több páclé kell.
  4. A csirkecombok mindkét oldalát megkenjük a páclével.
  5. Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 20 percig sütjük az egyik oldalt.
  6. Meghámozzuk a narancsot. Karikákra vágjuk.
  7. 20 perc eltelte után megfordítjuk a combokat a másik felükre. Ráhelyezzük a narancskarikákat.
  8. Újabb 20 percre betoljuk a sütőbe.
  9. Amikor elkészült a húsétel, friss kevert salátával vagy burgonyasalátával tálaljuk. A képen az előbbi látható.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2681
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol csirkecomb Era konyhájából
Era1980 21 recept

Férjem születésnapjára spanyol ízvilágú ebédet találtam ki. Az egyik fogás a sztenderd csirkecombom volt új köntösben, spanyolosan. A szokásos mézes-mustáros csirkecombot feldobtam narancslével, narancsborssal és naranccsal. Persze előtte teszteltem kis adagban. Mivel sikere volt, máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...