r
Nosalty Logó

Spaghetti rókagombával és pármai sonkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82276.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    81693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246828.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    245078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    636 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1023 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 2199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a gomba előkészítéssel. A rossz szokásokkal ellentétben, a gombát nem szabad megmosni az előkészületek alkalmával. Rendkívül magas a víztartalma önmagában is, ezt hatványozzuk a mosás alkalmával, még több vizet fog magába szívni. Ne tegyük! Helyette késsel kaparjuk le azokat a részeket, ahol szennyeződést találunk.
  2. A tisztítást követően vágjuk a gombát nagyobb darabokra, és tegyük forró, száraz(!) serpenyőbe. Kis idő elteltével levet fog engedni, amit el kell főznünk. Sózzuk, borsozzuk, pirítsuk a gombát tovább. Amikor már nem enged több levet, adjuk hozzá az olajat. Ízesítsük összezúzott fokhagymával, és finomra vágott petrezselyemmel.
  3. Néhány percnyi pirítást követően, amikor a gomba szinte már kész, adjuk hozzá a pármai sonkát. Szeletelt sonkát szabad csak vennünk, hacsak nincs otthon komolyabb szeletelőgépünk. A szeletelt sonkát kézzel tépkedjük darabokra, csak rusztikusan. Nem kell pirítani, elég, ha éppen üveges lesz. Azonnal adjuk hozzá a tésztát, alaposan forgassuk össze, és tálaljuk.
  4. A tésztát természetesen al-dente, azaz fogkeményre kell főzni, máskülönben romlik az állaga, az étel nem azzá válik, amit szeretnénk kapni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3899
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

Ez az étel tojásos olasz tésztával a legkiválóbb, megfelelő választás a pappardelle, vagy tagliatelle. Egy pohár Chianti tökéletes kiegészítő lehet mellé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
Kornél 167 recept

Olaszország hegyvidékeiről, -ahol rendkívül sok, és sokféle a gomba- származik ez a recept. Mint általában az olasz tészták esetében, nagyon egyszerű a készítés, és nagyon finom a végeredmény. Nem tartozik az olcsó receptek közé, de egyszer minden tészta rajongónak ki kell próbálni. Vacsora vendégeink előtt pedig bátran villoghatunk, ez a recept egyhamar "nem jön szembe"... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...