Spaghetti al tartufo
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
63g spagetti tészta232 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
11 kcal
-
8g szarvasgomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g pecorino sajt48 kcal
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g spagetti tészta928 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
42 kcal
-
30g szarvasgomba9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g pecorino sajt194 kcal
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
64.3g spagetti tészta238 kcal
-
6.2g olívaolaj55 kcal
-
3.9g fokhagyma5 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5.1g szardella (konzerv)11 kcal
-
7.7g szarvasgomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.9g pecorino sajt50 kcal
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3299.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 1351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
- 17% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 tk chilipehely
-
5 db szardella (konzerv)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g pecorino sajt
Elkészítés
- Egy lábasban vizet melegítünk, majd amikor már forrni kezd, alaposan megsózzuk. Beletesszük a száraz tésztát, és időnként megkeverve 9 perc alatt készre főzzük.
- A kész tészta főzővizéből félreteszünk egy csészényit, majd leszűrjük a tésztát.
- Amíg a tészta fő, egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd picit megfuttatjuk rajta a szeletelt fokhagymát és a chilipelyhet.
- A leszűrt tésztát a félig megpirult fokhagymára öntjük, és alaposan átforgatjuk. Hozzáöntünk kb. 1 deci főzővizet is.
- A tésztához adjuk az aprított szardellát és hozzáreszeljük a szarvasgombát is. Ha nem tudtok egész szarvasgombát szerezni, nyugodtan használjatok szarvasgombakrémet vagy -szószt helyette.
- Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, reszeljük hozzá a pecorinót, és forgassuk össze alaposan a tésztát.
- Szarvasgomba- és sajtforgácsokkal díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 1139
- Feltöltés dátuma: 2022. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A szarvasgomba Közép- és Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb alapanyaga. Elsősorban nyár végén és ősszel szokás gyűjteni, de a különféle fajtái gyakorlatilag egész évben teremnek. Sós lében vagy olajban eltéve tartósítani is szokták, de olívaolajjal és más gombákkal összedarálva szószként is árulják. Ez a szarvasgombás spagetti nyári szarvasgombából készült, amihez kevés fokhagymát, chilit és szardellát adtunk csak fűszer gyanánt. Persze a sajtot sem felejtettük el róla: jófajta pecorinót reszeltünk rá, tálaláskor pedig vékony szarvasgomba- és sajtforgácsokkal díszítettük. Ez a szarvasgombás spagetti nyári szarvasgombából készült, amihez csak kevés fokhagymát, chilit és szardellát adtunk csak fűszer gyanánt. Persze a sajtot sem felejtettük el róla: jófajta pecorinót reszeltünk rá, tálaláskor pedig vékony szelet sajttal és szarvasgombával díszítettük.