r
Nosalty Logó

Spagetti Tetrazzini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spagetti Tetrazzini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4618 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 769 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11170.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    474 mg
  • Kálcium
    3088 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    3877 mg
  • Nátrium
    3148 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1180 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 4618 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük.
  2. A szárított vargányát forrásban lévő vízbe áztatjuk (annyiba, ami éppen ellepi), és néhány percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, feldaraboljuk. Az áztató levét félretesszük.
  3. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
  4. A csirkecombról lefejtjük a húst és falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombákat, a felaprított fokhagymát és együtt tovább pirítjuk.
  6. Hozzáöntjük a fehérbort és a gomba áztatólevét, majd a lángot kisebbre vesszük, és addig pároljuk, míg a csirke teljesen meg nem puhul.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt is, forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  8. Belekeverjük a tésztát, a bazsalikomleveleket és kb. a parmezán háromnegyed részét is.
  9. A tésztás keveréket tűzálló tálba öntjük, majd megszórjuk a maradék sajt felével, és előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a sajt rápirul.
  10. A tészta tetejét meghintjük a maradék parmezán sajttal, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8059
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb spagetti, ami nagyszerűen tükrözi az olasz ízvilágot. A mediterrán ízeket és a zamatos gombákat kedvelők számára tuti befutó. Az étel Jamie Oliver receptje alapján készült.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...