r
Nosalty Logó

Spagetti rákkal és fehér szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spagetti rákkal és fehér szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6782.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1298 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, a rákot egy kicsit megpirítjuk.
  2. Salsa Alfredo (Alfredo szósz): a margarint az olívaolajjal összemelegítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldhagymát. Megfuttatjuk a margarinon a hagymákat, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, a borsot és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,és kb. 8-10 percig gyakori kevergetés mellett kis lángon főzzük. (Liszt nem kell hozzá, mivel a sajttól a szósz besűrűsödik.)
  3. A tésztát tányérra szedjük, rakunk rá a rákból, majd a salsával leöntjük.
  4. Rák helyett készíthetjük gépsonkával is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7326
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a rákos spagetti. Megkérdeztem spanyol barátnőimet, és ők a Salsa Alfredot ajánlották. Mivel egyszerű a szósz elkészítése, így én is kipróbáltam. Finom lett. (Sajnos nem tudtam jobb képet felrakni, de majd ha legközelebb elkészítem, javítom.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...