r
Nosalty Logó

Spagetti ízes gombával és sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
iDea
Spagetti ízes gombával és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2047 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1127 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2577 micro
Összesen 2047 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük a gombát apróra és közepesre, majd odatesszük az edényünkbe, amiben már az olívaolaj és vaj felolvadt. Sózzuk. Kisebb lángon addig pároljuk lefedve, míg levet ereszt.
  2. Belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az ízlés szerint felszeletelt vagy aprított csirkemell sonkát, és fűszerezzük. Curry, római kömény, bors és cayenne. Közben kifőzhetjük a tésztát jó sós vízben.
  3. Miután már összeforrtak az ízek, és már elkészült a gomba (kb.10-15 perc), mehet hozzá tejszín. Hagyjuk jól összeforrni, körülbelül 5 percig.
  4. Leszűrjük a tésztát, tányérokba szedjük, és ráemeljük a gombánkat, majd friss, aprított petrezselyemmel szórjuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9395
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a gombát... és hát azon gondolkodtam, hogyan tudnám hasznosítani spagetti kísérőjeként. Mivel a római köménynek az utóbbi időben sok finom ízélményt köszönhetek, úgy gondoltam, beleillene ebbe a kis kísérletbe. Nem bántam meg! Elmondható, hogy egy alacsony költségvetésű, bár nagyon finom étel lett a végeredmény! Fogyassza mindenki egészséggel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...