r
Nosalty Logó

Spagetti diós-mandulás pestóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
edan
Spagetti diós-mandulás pestóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    4212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 995 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10415.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    8424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 1988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 443 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk melegedni 3-4 liter vizet a tűzhelyre.
  2. A mandulát és a diót finomra daráljuk, a petrezselymet, a bazsalikomotés a fokhagymát késsel durvára aprítjuk, a parmezánt lereszeljük.
  3. A dióhoz és a mandulához adjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a parmezánt, a bazsalikomot, az olívaolajat és 1 teáskanálnyi sót, és az egészet egyneműre turmixoljuk.
  4. Ha forr a víz, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi sót, és megfőzzük a tésztát. Vigyázzunk, semmiképp se főzzük hosszabb ideig, mint amennyit a csomagoláson javasolnak. Ha kész, szűrjük le a tésztát.
  5. Öntsük a tésztára a mandulás pestót, és keverjük át villával. Azonnal tálaljuk. Illik hozzá egy jó saláta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4116
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

90 napos diétába kezdtem, és szénhidrát napon jólesett volna valami sós... Kézenfekvő volt egy pestós spagetti készítése. Csakhogy én sajnálatos módon nem szeretem a bazsalikom ízét, ezért átkalibráltam néhány hozzávalót az eredeti genovai pestohoz képest, és egy fenomenális étel lett az eredmény. Ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...