r
Nosalty Logó

Spagetti boscaiola

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Spagetti boscaiola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7603.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1847 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2439 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1422 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3228 micro
Összesen 4443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevített serpenyőben az olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk a csíkokra vágott bacon-t, és a megtisztított, felszeletelt gombát.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, először egy keveset, majd az összeset, és nagy lángon, keveregtve addig főzzük, míg a szósz olyan sűrű nem lesz, hogy a fakanalat belemártva bevonatot képez annak hátulján.
  3. Beledobjuk a felkarikázott újhagymát (én most metélőhagymával készítettem, mert nem volt újhagyma itthon).
  4. Az al denté-re főzött spagettit beleforgatjuk a szószba és parmezánnal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1434
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 110879
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors tésztaszósz, kevésbé ráérős napokra.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...