Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tortához
-
31g zabkeksz145 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
31g tejföl62 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
10 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A sóskaramell-öntethez
-
25g cukor97 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
928
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tortához
-
250g zabkeksz1163 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
A sóskaramell-öntethez
-
200g cukor774 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
7414
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tortához
-
12.5g zabkeksz58 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
25.1g mascarpone101 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
4 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A sóskaramell-öntethez
-
10g cukor39 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
12.5g habtejszín37 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
372
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
928
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 543.2 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4821.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 3418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.8 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 488.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 2428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
7414
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
372
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
250 g zabkeksz
-
120 g vaj
-
500 g mascarpone
-
250 g tejföl
-
150 g cukor
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
A sóskaramell-öntethez
-
200 g cukor
-
60 g vaj
-
2.5 dl habtejszín
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
A tortához
- A zabkekszet ledaráljuk, vagy cutterban apró morzsásra törjük, majd elkeverjük a vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortaforma átmérője kb. 30 cm legyen. A tortaformába érdemes sütőpapírt tenni, teljesen kibélelni vele.
- A morzsás alapot ezután 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
- A krémhez elkeverünk minden hozzávalót, kivéve a tojásokat. Azokat egyesével adagoljuk a masszához.
- A masszát ezután a kekszes alapra öntjük, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A sütésnél használjunk gőzfunkciót, ha ilyen nincsen, akkor egy tepsibe tegyünk két ujjnyi vizet, és ezt toljuk be a sütő legalsó szintjére. Ha a tortánk teteje aranybarna, és az állaga kicsit gumiszerű, akkor tökéletes.
- Teljesen kihűtjük, érdemes akár egy éjszakát is pihentetni, ezután lebonthatjuk róla a tortaformát.
A sóskaramell-öntethez
- A cukrot alacsony hőfokon egy magas falú lábasban olvasztani kezdjük. Nem keverjük, nem nyúlunk hozzá. Ha kicsit füstöl, akkor sem.
- Miután felolvadt, hozzádobjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a cukorban, majd a lábast levesszük a tűzről.
- Fontos, hogy a habtejszínt felmelegítsük, mielőtt hozzáöntjük a szószhoz, mert különben összeáll az egész. A langyos tejszínnel és egy fél teáskanál sóval tehát összekeverjük, majd az egész masszát lehűtjük. Amint a vaj kicsit megszilárdul benne, sűrű krémes állaga lesz a szósznak.
- Tálalásnál a tortaszeletre csorgatjuk, vagy kiskanállal esszük, mert isteni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 436
- Tegnapi nézettség: 99
- 7 napos nézettség: 1947
- Össznézettség: 95959
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 11.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki kicsit bűnözni szeretne.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Janicsák Veca énekesnő isteni sóskaramell-öntetes sajttortája, amit érdemes kipróbálni. Készítsétek el ti is, mert higgyétek el, ezt szószt kiskanállal fogjátok magatokba tolni, ahogy azt Veca is tette, amikor a forgatáson azt hitte, nem látjuk mit csinál.