r
Nosalty Logó

Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sóskaramell-öntetes sajttorta Janicsák Vecától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 7414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    543.2 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4821.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    3418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 7414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Elkészítés

A tortához

  1. A zabkekszet ledaráljuk, vagy cutterban apró morzsásra törjük, majd elkeverjük a vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortaforma átmérője kb. 30 cm legyen. A tortaformába érdemes sütőpapírt tenni, teljesen kibélelni vele.
  2. A morzsás alapot ezután 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
  3. A krémhez elkeverünk minden hozzávalót, kivéve a tojásokat. Azokat egyesével adagoljuk a masszához.
  4. A masszát ezután a kekszes alapra öntjük, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A sütésnél használjunk gőzfunkciót, ha ilyen nincsen, akkor egy tepsibe tegyünk két ujjnyi vizet, és ezt toljuk be a sütő legalsó szintjére. Ha a tortánk teteje aranybarna, és az állaga kicsit gumiszerű, akkor tökéletes.
  5. Teljesen kihűtjük, érdemes akár egy éjszakát is pihentetni, ezután lebonthatjuk róla a tortaformát.

A sóskaramell-öntethez

  1. A cukrot alacsony hőfokon egy magas falú lábasban olvasztani kezdjük. Nem keverjük, nem nyúlunk hozzá. Ha kicsit füstöl, akkor sem.
  2. Miután felolvadt, hozzádobjuk a vajat, és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a cukorban, majd a lábast levesszük a tűzről.
  3. Fontos, hogy a habtejszínt felmelegítsük, mielőtt hozzáöntjük a szószhoz, mert különben összeáll az egész. A langyos tejszínnel és egy fél teáskanál sóval tehát összekeverjük, majd az egész masszát lehűtjük. Amint a vaj kicsit megszilárdul benne, sűrű krémes állaga lesz a szósznak.
  4. Tálalásnál a tortaszeletre csorgatjuk, vagy kiskanállal esszük, mert isteni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 99
  • 7 napos nézettség: 1947
  • Össznézettség: 95959
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 11.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki kicsit bűnözni szeretne.

Receptkategóriák

Janicsák Veca énekesnő isteni sóskaramell-öntetes sajttortája, amit érdemes kipróbálni. Készítsétek el ti is, mert higgyétek el, ezt szószt kiskanállal fogjátok magatokba tolni, ahogy azt Veca is tette, amikor a forgatáson azt hitte, nem látjuk mit csinál.

Hozzávalók

A tortához

A sóskaramell-öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...