r
Nosalty Logó

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonseen
Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 2567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2375 micro
Összesen 2567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Elkészítés

A sóskához

  1. Sóska készítése:
  2. Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
  3. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
  4. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
  5. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
  6. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük.
  7. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.
  8. Burgonya készítése:
  9. Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat.
  10. Bundás zsemle készítése:
  11. Felszeleteljük a zsemlét.
  12. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót.
  13. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 255
  • Össznézettség: 234919
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével
Gonseen 4 recept

Nálunk tökmindegy, hogy sóska vagy spenót kerül az asztalra, mindkettőt szeretjük. A mai nap a piacon jó gyenge sóskát vettem egy nénikétől, amit ebédre elkészítettem.  

Hozzávalók

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...