r
Nosalty Logó

Sós zabkása

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rontó
Sós zabkása
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3170 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fel fél liter alaplevet (vagy fél liter vizet 1 db leveskockával).
  2. Szórjuk bele a zabpelyhet, annyit, hogy híg maradjon, a tetején álljon 1 ujjnyi lé (nem mértem le, csak saccoltam a 15 dekát).
  3. Az apróra vágott hozzávalókat dobáljuk bele a sajt kivételével (tényleg mehet bele bármi, paprika, friss paradicsom, ajvár, pesto, sonka, kolbász, szardínia, bármi, ami megfér egymás mellett).
  4. 4-5 percig rotyogtassuk.
  5. A végén mehet bele a reszelt sajt, egy gyors átkeverés, és már kész is!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12379
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós zabkása
Rontó 7 recept

Egyszer napokig beteg voltam, és már nagyon untam a krumplit és a rizst. Tudtam, hogy a zabkása is kíméletes a gyomorhoz, de sósat kívántam. Annyira finom lett, hogy azóta ez az egyik alapkajám, ha nincs itthon semmi. Max. 10 perc alatt kész van, és tényleg bármit lehet belerakni, ami épp van otthon, vagy amit megkíván az ember. Laktató, finom, bár nem annyira szép látvány.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...