r
Nosalty Logó

Sós sajttorta Steiner Kristóftól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sós sajttorta Steiner Kristóftól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 909 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    339.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11534.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    4000 mg
  • Nátrium
    5088 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőmet 180 fokra melegítem, egy láboskában vizet forralok, és ha lobog, beszökkennek a kesudiók, majd félrehúzom, és hagyom, hogy megpuhuljanak - húsz perc elég is nekik.
  2. Addig is száraz serpenyőn kissé megpirítom a zabpelyhet, majd összemorzsolom 2 evőkanál margarinnal és 1 evőkanál sziruppal, és egy kapcsos tortaalap kimargarinozott aljába gyömöszölöm, hogy mindenhová egyformán jusson, majd jöhet a krém.
  3. A lecsepegtetett, áztatott kesudiót, a csicseriborsót, a maradék margarint, a kókuszkrémet botmixerrel homogén krémmé keverem, majd fakanállal alaposan elkavarom benne a keményítőt is. Ha egy sűrű, krémes humuszra emlékeztet, már kész is van.
  4. A szirupot száraz, forró serpenyőbe csurgatom, kissé megsózom, és hagyom, hogy sötétbarnára karamellizálódjon - ha édesen készítem, kaparok bele vaníliát, reszelek bele citromhéjat, ha sósan, máris zuhan bele a füstölt paprika, és kap egy kis préselt fokhagymát is.
  5. A krémbe kavarom a többi hozzávalót, és a tortaformába simítom. Ugorhat is a sütőbe 25-35 percre – ha nagyon pirul a teteje, ráborítok egy sütőpapírt.
  6. Közben elkészítem a toppingot. A párolt és pirított zöldségeken, gyümölcsökön, magvakon át bármi jöhet.
  7. A megsült tortát rácson hűlni hagyom, majd ha már langyoskás, körbenyesem egy késsel vagy spatulával, meglazítom a tortagyűrűt, és tádááám, kész is van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4683
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyebben szeletelhető, ha egy egész éjszakát várakozik a hűtőben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...