r
Nosalty Logó

Sós briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Sós briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6294.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    4813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 2547 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
  2. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
  4. Alaposan kidagasztjuk.
  5. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.
  7. Egyenként kb. 35-40 cm hosszú, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk.
  8. A tésztát feltekerjük, mint a csigát.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  10. Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelt a briós.
  11. A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel, és meghintjük durvára őrölt tengeri sóval.
  12. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3266
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós briós
Andi80_ 380 recept

Második alkalommal készítem el ezt a sós kelt finomságot. Az első adag két napja sült este, gondoltam reggelire tökéletes szendvics alap lesz. Igen ám, de a család gyakran látogatta a konyhát, és reggelre el is fogytak a briósok. Nem volt mit lefotózni sem. Másnap ismételtem. Íme a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...