r
Nosalty Logó

Soroksári esküvői leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Soroksári esküvői leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2992 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    833 micro
  • β-karotin
    2202 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    4076.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    4997 micro
  • β-karotin
    13211 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 2992 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

  1. A feldarabolt csirkét beszórjuk ételízesítővel, és a hűtőbe tesszük 1/2 órára.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük.
  3. Rátesszük a pirospaprikát,a szegfűborsot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat.
  4. Beleteszünk egy babérlevelet, az apróra vágott zöldpaprikát és a kis darabokra vágott sárgarépát.
  5. ,és puhára főzzük.
  6. A tejföl, liszt, mustár és paradicsompüré keverékével behabarjuk, és feleresztjük még annyi vízzel, hogy leves állaga legyen. Felforraljuk, és lehet tálalni!
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 19334
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Ajánló

Kimondottan foszlós, édes kaláccsal ajánlom mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Mivel én Soroksáron születtem és nőttem fel - háromnegyed részben - sváb ősök leszármazottjaként, így megtanultam a sváb főzési szokásokat is a magyaros ételek mellett, amely tudományát a férjem családjából szereztem.  Ezt a levest nagyon régóta (talán több mint száz éve is) Soroksáron, főleg esküvőkön és nagyobb ünnepeken szokták készíteni. Különlegessége az a bizonyos fűszer, a szegfűbors, ami megkülönbözteti az egyébként magyaros, hosszúlére eresztett tejfölös paprikáscsirkétől. Éppen ez okból egy olyan ízvilágot érünk el, hogy ez a leves csak és kimondottan édes kaláccsal ehető, vagyis a kettő együtt annyira finom, hogy kenyérrel meg sem szabad próbálni. Amikor a mi esküvőnk volt (50 éve), akkor is ez volt tálalva egyik fogásnak, ami nagyon ízlett a férjem magyar származású rokonainak is. Amikor a családommal kikerültünk otthonról (M.O.-ról), itt -különösen eleinte- nehéz volt megtalálni a mi ízlésünknek megfelelő, főzéshez szükséges alapanyagokat, tehát ezt az ételt mindjárt ki is neveztük ünnepi eledelnek. Azóta is karácsonykor, húsvétkor mindig ez van tálalva. Ezért tettem fel az én kalács receptemet is (Fonott kalács Pussycat konyhájából).

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...