r
Nosalty Logó

Sörkifli ahogy Etuuu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etuuu
Sörkifli ahogy Etuuu készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A tetejéhez

Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A tetejéhez

Összesen 7769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A tetejéhez

Összesen 360 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    428.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10283.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    94 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    703 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 7769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk.
  2. Lágy tésztának kell lennie. Mikor a tészta elválik az edény falától, akkor letakarjuk, és hagyjuk 1 óráig meleg helyen megkelni.
  3. A tésztát miután megkelt, akkor 6 részre szedjük, és kör alakúra nyújtjuk.
  4. A sóval habosra keverjük a margarint, ezzel megkenjük a tésztát, de a margarin helyett lehet pizzakrém is. A kerek tésztát 16 részre osztjuk, és sajtot teszünk bele. Úgy tekerjük fel, hogy kifli formája legyen.
  5. A kifliket tepsibe rakjuk, és lekenjük a tojással, a tetejét esetleg meg lehet szórni szezámmaggal.
  6. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5426
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokaöcsém nagyon szereti az ehhez hasonló sütiket, és ezt először neki csináltam. Neki nagyobb bejött.:) Ha neki ízlik valami, az tuti finom. =D

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...